skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Bedrijf

Loodgietersbedrijf Deyle

Loodgietersbedrijf Deyle is opgericht in 1967 en sindsdien zijn wij altijd actief geweest met loodgieters en installatiewerkzaamheden. Naast deze werkzaamheden hebben wij een showroom met maar liefst 75 houtketels, houtkachels op CV, pelletkachel, moderne gashaarden en nog veel meer.

De laatste jaren zijn we ons meer gaan richten op het ontwikkelen en opbouwen van duurzame energiesystemen op hout en Zonne-energie. Deyle is daarom het adres voor een pelletkachel kopen of voor een gashaard inbouwen. Daarnaast kunnen wij voor u een rookkanaal aanleggen of een schoorsteen aanleggen. Al onze producten in onze showroom zijn van gerenommeerde merken en een aantal van onze opstellingen zijn aangesloten op een schoorsteen en kunnen aangestoken worden.

Deyle Loodgieter

Zo laten wij u graag zien hoe moderne houtkachels branden. U zult verrast worden door het geweldige vlammenspel. Bijbehorende accessoires, zoals een houtbak, een haardstel of pellets voor de kachel treft u ook in onze showroom aan. Daarnaast kunt u bij ons een drietal kwaliteits CV-ketels van het topmerk Nefit vinden. Verder tonen wij u graag wat wij op ambachtelijk gebied kunnen maken. Hiervoor hebben wij een hele wand in de showroom volgehangen met handgemaakte zinken, vergaarbakken en hemelwater buizen.

Bijzonder is toch wel de opgestelde bio CV-ketel in werking. Dit toestel staat aangesloten op ons CV-systeem en zorgt voor verwarming en warm tapwater. Dit alles in combinatie met zonne-panelen, een houtkachel op CV en een pelletkachel op CV, met een buffervat van 1000 liter en een brandstof roerbak. Dit is groene energie ten top. Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom waar wij u informeren en adviseren. U kunt bij Deyle terecht voor een pelletkachel kopen, houtkachel op CV, scherp geprijsde pelletkachels, een rookkanaal aanleggen, moderne gashaarden, moderne houtkachels en nog veel meer, zoals een gashaard inbouwen, een kachel inbouwen of een schoorsteen aanleggen. Mogen wij u snel verwelkomen?

Deyle staat als volkomen zelfstandig opererend bedrijf los van Deyle Bouw en Deyle electro, voordat hier misvattingen over ontstaan.

In 1967 zijn Rien en Riet Deyle, de ouders van de huidige eigenaren, -het loodgietersbedrijf begonnen. Zij hadden de wind mee omdat rond die tijd heel Nederland over ging op aardgas. Natuurlijk wilde bijna iedereen de kolenkachel wegdoen en zo’n comfortabele gaskachel kopen.

Dat was de eerste stap op weg naar een manier van verwarmen waar je weinig voor hoefde te doen als het eenmaal geïnstalleerd was. Jaren later wilden veel mensen graag overgaan van de gaskachel naar een comfortabeler centraal verwarmingssysteem. Ook daar hadden zij het druk mee. In 1981 werd hun wens gerealiseerd om het bedrijf te verhuizen naar een plek met meer ruimte en een grotere winkel. Het huidige pand werd gebouwd in 1980 en daar hebben zij het bedrijf verder tot ontwikkeling gebracht. Het was ook in deze tijd dat het assortiment werd uitgebreid met de eerste houtkachels.

Kort daarop kregen ze twee zonen, Arne en Herman. De jaren verstreken en toen de broers volwassen waren bleek dat ze er wel voor voelden om de zaak over te nemen. In mei 2008, het jaar dat Rien 65 werd, heeft de familie dan ook de notaris bezocht om het geheel over te laten gaan naar Arne en Herman.

De verwarming op vaste brandstoffen is verder uitgebouwd en de winkel is geheel verbouwd tot een strakke en moderne showroom.

Met de verkoop van installatiematerialen en losse onderdelen op het loodgieters- en installatie gebied is gestopt. Wel kunt u terecht voor aansluitmateriaal t.b.v. houtkachels, rookkanalen en service artikelen voor de houtkachel.

Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor alle voorkomende loodgieters en installatie werkzaamheden. Zoals gasleidingen, waterleidingen en riolering. Onze monteurs hebben voldoende ervaring en scholing genoten om deze werkzaamheden netjes en vooral kwalitatief uit te voeren. Zij hebben uiteraard al hun papieren op zak net zoals onze kantoor medewerkers.

Gasleidingen

Gasleidingen trekken door of onder het huis heen voor bijvoorbeeld de keuken, cv ketel of gaskachel is voor ons een veel voorkomende bezigheid. Voor dit type leidingwerk gebruiken wij meestal koper. Of een kunstof buis van een zeer hoge kwaliteit met pers koppelingen zonder O-ringen. Nadat een gasleiding vernieuwd of gerepareerd is beproeven wij deze met een perspomp, om er zeker van te zijn dat deze dicht is. (dit is voorschrift)

Waterleidingen

Waterleidingen maken wij het liefst nog steeds van koper wanneer dit qua prijs mogelijk is. Wanneer wij toch voor een kunststof leiding kiezen wordt deze uiteraard wel net zoals koper netjes opgehangen onder de vloer en voor de rest overal goed gebeugeld tegen eventueel klapperend leidingwerk. Voor zichtwerk gebruiken wij geen kunstof omdat wij gerand staan voor net kwaliteits werk.

Wij installeren ook:

 • Hydrofoorinstallaties (druk verhogers)
 • Warm tapwater circulatie systemen
 • Brand blus installaties incl. brandslang haspels
 • Nooddoches en oogdouches

Riolering

Riolering binnen of buitens huis kunnen wij vervangen of repareren, of dit nu pvc, gietijzer of gres buis is. Uiteraard wordt dit netjes op afschot opgehangen onder de vloer of langs de gevel.
Eventuele verstoppingen kunnen wij verhelpen met onze eigen hogedrukspuit. Wij hebben echter geen 24-7 uurs service. Onze onstoppings werkzaamheden vallen alleen binnen normalen werk tijden en dagen.

Ook installeren wij:

 • Vuilwater pompen
 • Vetvang putten
 • Pomp putten
 • Drainage

Dak werkzaamheden in de breedste zin van het woord

Zinken goten, daken en lijsten. Loden nokken en dakdoorvoeren. Bitumineuze daken. Noem maar op, alle soorten dakwerkzaamheden hebben wij in huis met een ervaring van meer dan 30 jaar!

Een tweetal monteurs in ons bedrijf heeft deze ervaring persoonlijk omdat zij al meer dan 30 jaar bij ons werkzaam zijn.

 • Wij leveren ouderwets vakmanschap. Wij vervangen zinken goten en daken die wij zelf ruim 30 jaar geleden nog gemaakt hebben.
 • Wij staan voor goede kwaliteit. Daarom zijn onze werkzaamheden altijd te herkennen aan het trotseerloodje met datum van montage.
 • Wij geven 15 jaar garantie tegen het scheuren van ons soldeerwerk.

Zink werk

Zink wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt als dakbedekking. Dit geeft al aan dat dit een oerdegelijk materiaal is. Daarom wordt zink nog steeds toegepast voor bijvoorbeeld goten, daken en deklijsten.
De zinken delen worden meestal door middel van een soldeernaad met elkaar verbonden. Soldeer trekt met de juiste temperatuur capillair op tussen twee goed strak op elkaar liggende delen. Een goede soldeernaad gaat langer mee dan het zink zelf.

Zinken goten

Bij de meeste huizen zijn de goten van zink gemaakt. Deze kunnen wij vervangen met nieuw zink wanneer ze af zijn. Zinken goten zetten wij zelf in onze werkplaats uit bladen zink. Op deze manier kunnen wij zelf alle soorten en maten goot verzorgen. Ook maken wij in de meeste gevallen de steekeinden en uitlopen zelf. Op deze manier garanderen wij onze kwaliteit.
Ook letten wij er op dat een goot niet te lang uit één stuk wordt gemaakt omdat, er dan teveel uitzetting en krimp ontstaat, waardoor de goot stuk trekt. Bij lange goten monteren wij rubber separaties. Als er voldoende hemelwaterafvoeren aanwezig zijn monteren wij meganische separaties door middel van tussenschotten, deze hebben een langere levensduur. De separaties zorgen ervoor dat uw goot door uitzetten en krimpen vrij kan bewegen en verlengen de levensduur van de goot aanzienlijk.

De montage doen wij te allen tijde met een steiger om de veiligheid van onze mensen te garanderen. In de meeste gevallen gebruiken wij onze eigen rolsteiger omdat dit veelal goedkoper is dan een steiger huren.

Eventueel kunnen wij ook koperen goten maken wanneer dit gewenst is.

Zinken daken

Erkerdaken, kleine dakkapellen en aanbouwtjes worden vaak ook bekleed met zink wanneer deze niet te groot zijn met het oog op het uitzetten en krimpen van het materiaal. Deze werkzaamheden voeren wij uiteraard ook uit. Deze worden in de meeste gevallen in onze eigen werkplaats vervaardigd uit bladen zink. Zo weten wij zeker dat alles precies past en dus goed gesoldeerd kan worden.

Zinken kappen en speciale toepassingen

Doordat wij een eigen werkplaats hebben met alle nodige speciale gereedschappen, maken wij indiendakkap.jpg nodig of op bestelling diverse verschillende dakkappen en andere speciale onderdelen van zink. Uiteindelijk kunnen wij bijna alles maken wanneer dit niet in de normale handel verkrijgbaar is. Helaas heeft dit meestal wel een prijskaartje, aangezien er veel tijd in dit soort projecten gaat zitten.

Kwaliteit & vakmanschap

De laatste jaren ervaren wij dat er steeds meer bedrijven komen welke zich pretenderen te specialiseren in dakwerk/zinkwerk. Onze ervaring is helaas dat er veel slecht werk wordt opgeleverd door verschillende bedrijven. Zo vervangen wij af en toe goten en daken die nog maar 3 jaar zitten en nog nooit dicht zijn geweest. Dit betreuren wij aangezien dit ook loodgieters en dakwerkers zijn. Dat wekt geen vertrouwen in ons vak. Wij zelf hebben een tweetal monteurs met ruim 30 jaar ervaring met zink- en dakwerk. Wij vervangen momenteel goten van onszelf die meer dan 30 jaar hun dienst hebben gedaan. Dit weten wij omdat er op elke zinken goot en dak een trotseer loodje met jaartal gesoldeerd wordt. Ons eigen pand is gebouwd in 1980 en de eerste zinken goten zijn nog steeds in goede staat.

Bitumineuze daken

Bitumen wordt gebruikt voor grotere, platte of licht hellende daken. Bitume wordt op rollen geleverd en met een brander op het dak gebrand. Dit dient met de juiste temperatuur te gebeuren en hier is de nodige ervaring voor nodig. Vooral voor kleine hoeken en uitlopen is extra aandacht nodig aangezien deze met temperatuursverschillen gaan trekken.

Bitumineuze dakrollen bestaan in verschillende types. Het meest voorkomende is een gewone zwarte brandrol. Voor zichtdaken en zichtbare randen worden veelal rollen met leislag gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, rood en groen.

Dakdekken

Wanneer wij een dak zonder isolatie dekken, spijkeren we een onderlaag van glasvlies volledig door en plakken we detop laag hier op vast. Op deze manier kan het dak er nooit af waaien. Vroeger werd er grind op een dak gelegd. Dit is in de meeste gevallen niet meer nodig.

Wij maken ook daken met isolatie. De dikte van de isolatie is te bepalen aan de hand van de hoogte van de dakranden. Uiteraard dienen deze wel hoog genoeg te blijven zodat er geen water over de randen loopt.
Van de daken met isolatie schroeven wij de isolatie vast op het dak. Hier komt in de meeste gevallen een onderlaag met gaatjes overheen. De toplaag branden wij vervolgens door de gaatjes heen vast op de isolatie zodat de bedekking goed vast ligt. Wanneer de dakranden te laag zijn dienen ze verhoogd te worden.

Dakranden bekleden wij het liefst met op maat gemaakte zinken lijst. Deze manier van rand afwerking is wel iets duurder, maar hiervan kunnen wij in ieder geval zeggen dat het beter is en langer blijft zitten dan aluminium daktrim.

Uitlopen

Dakuitlopen, plakplaten en steekeinden maken wij in de meeste gevallen zelf in onze eigen werkplaats. Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit van deze producten hoog is en alle maten en vormen min of meer mogelijk zijn.

Kwaliteit

Wij staan voor een hoge service en kwaliteit. Daarom werken wij met een tweetal ervaren monteurs die al meer dan 30 jaar ervaring hebben met deze werkzaamheden. Wij gebruiken alleen degelijke materialen en voeren onze werkzaamheden uitsluitend op een veilige manier uit.

Langs gevels van huizen en bedrijfspanden zitten hemelwaterafvoer buizen. Deze buizen zorgen voor de afvoer van het hemelwater dat opgevangen wordt in de dakgoot of van het platte dak. Dit water wordt in de meeste gevallen afgevoerd richting het gemeente riool in de grond.

Hwa van pvc

De meeste hemelwaterafvoerbuizen zijn van grijs pvc (plastic) gemaakt. Deze slaan in de loop der jaren wit uit en worden broos. Wij kunnen deze buizen voor u vervangen wanneer ze slecht worden. Hier gebruiken we eventueel weer pvc voor en indien nodig boren wij nieuwe beugels aan de muur om de pijp netjes en strak op zijn plek te houden. In de meeste gevallen gebruiken wij bevestigingsmateriaal van roestvrij staal zodat de buis er voor een lange tijd aan blijft zitten.

Hwa van zink

Hemelwaterafvoeren van zink zijn van hogere kwaliteit dan buizen van pvc. Zink gaat langer mee dan pvc en ziet er mooier uit. Wij leveren en monteren over het algemeen in de fabriek gemaakte zinken hemelwaterafvoer buizen. Dit is 0.6 mm zink met getrokken bochten en sokeinden. Dit type buis ziet u bij de meeste huizen zitten. Deze buis is leverbaar in lengten tot drie meter, wat niet origineel is, aangezien een blad zink één meter breed is. Vaak worden er hierdoor te weinig beugels gemonteerd. Origineel hoort er elke meter of verbinding een beugel gemonteerd te worden. Uiteraard doen wij dit wél.

Een stapje verder

Hemelwateravoeren van 0.8 mm zink. Deze buizen maken wij in onze eigen werkplaats uit bladen zink. Van deze buizen worden de naden goed gesoldeerd en eventuele sprongen maken wij precies op maat. Dus geen getrokken bochten die er totaal niet ouderwets uit zien. Dit stukje vakwerk komt u niet vaak meer tegen.

Wij hebben twee verschillende soorten pijp, namelijk met losse scharnierbeugels (rechts) en, helemaal ouderwets, met aangesoldeerde banden die precies op maat zijn gemaakt. Deze worden vervolgens met twee loodkopnagels aan de muur vastgezet. (links)

Deze buizen kunnen wij nog voorzien van een klep, al dan niet met een bladvanger, om een regenton te vullen.

Bij ons in de showroom vindt u alle types pijp die wij kunnen leveren. Wanneer u langs komt kunnen wij u alle nodige uitleg geven en verschillende types aan u laten zien.

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top