skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Bitume dakbedekking

Bitumineuze daken

dakbranderBitumen wordt gebruikt voor grotere, platte of licht hellende daken. Bitume wordt op rollen geleverd en met een brander op het dak gebrand. Dit dient met de juiste temperatuur te gebeuren en hier is de nodige ervaring voor nodig. Vooral voor kleine hoeken en uitlopen is extra aandacht nodig aangezien deze met temperatuurs verschillen gaan trekken.

Bitumineuze dakrollen bestaan in verschillende types. Het meest voorkomende is een gewone zwarte brandrol. Voor zichtdaken en zichtbareranden worden veelal rollen met leislag gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, rood en groen.

Dakdekken

Wanneer wij een dak zonder isolatie dekken, spijkeren we een onderlaag van glasvlies volledig door en plakken we detop laag hier op vast. Op deze manier kan het dak er nooit af waaien. Vroeger werd er grind op een dak gelegd. Dit is in de meeste gevallen niet meer nodig.

platdakWij maken ook daken met isolatie. De dikte van de isolatie is te bepalen aan de hand van de hoogte van de dakranden. Uiteraard dienen deze wel hoog genoeg te blijven zodat er geen water over de randen loopt.
Van de daken met isolatie schroeven wij de isolatie vast op het dak. Hier komt in de meeste gevallen een onderlaag met gaatjes overheen. De toplaag branden wij vervolgens door de gaatjes heen vast op de isolatie zodat de bedekking goed vast ligt. Wanneer de dakranden te laag zijn dienen ze verhoogd te worden.
Dakranden bekleden wij het liefst met op maat gemaakte zinken lijst. Deze manier van rand afwerking is wel iets duurder, maar hiervan kunnen wij in ieder geval zeggen dat het beter is en langer blijft zitten dan aluminium daktrim.

Uitlopen

Dakuitlopen, plakplaten en steekeinden maken wij in de meeste gevallen zelf in onze eigen werkplaats. Het voordeel hiervan is dat de kwaliteit van deze producten hoog is en alle maten en vormen min of meer mogelijk zijn.
uitlopen

Kwaliteit

Wij staan voor een hoge service en kwaliteit. Daarom werken wij met een tweetal ervaren monteurs die al meer dan 30 jaar ervaring hebben met deze werkzaamheden. Wij gebruiken alleen degelijke materialen en voeren onze werkzaamheden uitsluitend op een veilige manier uit.

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top