skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Brandstoffen

Brandstoffen

Brandhout moet droog zijn. Nat hout kan zoveel water bevatten, dat de hoeveelheid warmte die nodig is om het vocht eruit te stoken zo groot is dat de kachel nauwelijks nog hitte geeft. Brandhout moet dus droog worden opgeslagen en een tijdje met rust worden gelaten. Ten eerste moeten de sappen uit het hout en ten tweede mag het niet doornat worden door regen of sneeuw. Het moet dus worden afgedekt. Niet iedereen heeft hiervoor de ruimte en/of tijd.

Haardhout

Bij ons ben u aan het juiste adres voor oven gedroogd haardhout. Dit kunt u in zakken bij ons ophalen en direct stoken. Wij garanderen dat dit hout droog is. Ook kunnen wij kratten haardhout bij u voor de deur laten afleveren.

zak hout

Aanmaakhout

Niet alleen deze zakken haardhout hebben wij in de verkoop maar ook zelf gehakte aanmaak houtjes behoren tot het assortiment. Met een paar flinke proppen krant en wat van deze smalle houtjes heeft u snel en makkelijk een goed beginvuur. Uiteraard kunt u ook aanmaak blokjes gebruiken. Ook deze verkopen wij.

krat houtkruiwagenaanmaakhout-1

Briketten

Nachtbriketten die uren kunnen branden en nagloeien. Geschikt voor als u bijvoorbeeld een paar uur de deur uit gaat of om de nacht door te komen. In tegenstelling tot bruinkoolbriketten, zijn nacht briketten gemaakt van schors en niet van (bruin)kool. Nacht briketten zijn daarom milieuvriendelijk. Verder hebben wij zaagselbriketten die lang branden. Op deze manier heeft u wel echte vlammen maar hoeft u de kachel niet steeds bij te vullen.

brikettenruf-brik

Pellets

Pellets zijn geperste zaagsel korrels die alleen verbrand kunnen worden in pelletkachels en bio cv-ketels. De kwalititeit van deze korrels is heel belangrijk voor een goede en schone verbranding. Wij hebben altijd voldoende EN+ A1 pellets op voorraad van goede kwaliteit. U kunt deze komen ophalen in zakjes van 10 kg.

Pelletspellets

Levering of ophalen

Deze brandstoffen kunnen opgehaald maar ook geleverd worden. Bij levering aan huis komen de transportkosten er uiteraard bij.

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top