skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Duurzame systemen

Duurzame verwarmingssystemen

Met een duurzame verwarmingssysteem op hout- en zonne-energie kunt u de gaskraan dicht draaien! Dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten en spaart het milieu. Sinds enkele jaren zijn wij actief bezig met het ontwikkelen en bouwen van milieuvriendelijke en duurzame verwarmingssystemen. Het is mogelijk volledig op hout- en zonne- energie uw woning of bedrijfspand te verwarmen. Op deze manier kunt u de gaskraan gesloten houden en veel besparen op uw stookkosten. Neem direct contact op voor meer informatie over duurzame verwarmingssystemen.

Nu ook!hybride systemen met vloerverwarming en vloerkoeling. Allemaal gecombineerd in één systeem met een warmtepomp, cv- hout of pelletkachel en een zonneboiler systeem. Uiteraard kan dit systeem via internet gemonitord en ingesteld worden en voorzien van een zone-regeling. Deze installaties zijn zeer geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw waar een mooie grote cv-haard gewenst is met weinig warmte afgifte aan de woonruimte.

logo groen

Voorbeelden van een duurzaam verwarmingssysteem

buffervat_standaardAls gerenommeerd aanbieder van verwarmingssystemen kunt u in onze showroom alsmaar vaker een duurzaam verwarmingssysteem vinden. Hierbij kunt u denken aan een houtkachel of pelletkachel op CV met een bufferinstallatie. Een cv houtkachel (ook wel cv-haard genoemd) kan prima werken zonder buffertank. Het nadeel hiervan is het feit dat de CV aanslaat op ieder moment dat de temperatuur in huis een bepaalde ondergrens bereikt. Dit betekent dat u ook aan het stoken bent op het moment dat niemand thuis is of alle bewoners slapen. Daarnaast levert een CV-ketel warm tapwater, waar dit bij een houtkachel niet het geval is. Kortom, een duurzaam verwarmingssysteem is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee, maar brengt ook diverse gemakken met zich mee.
De oplossing voor de reguliere hout- & pelletkachels is een buffertank (buffervat). Dit is een soort boiler, welke meestal is gevuld met CV-water. Deze buffervaten worden geleverd met een inhoud 300 liter tot 5000 liter. Wanneer een CV-houtkachel wordt aangesloten op een buffervat kunt de kachel in de meeste gevallen onbeperkt doorstoken zonder dat deze te heet wordt. Later, vanaf het moment dat u stopt met stoken of wanneer er een piekbelasting is kan de buffertank ontladen worden. Een andere mogelijkheid om het warme tapwater uit deze buffertank te halen is met een tapspiraal, inwendige boiler of een indirect gestookte cv-boiler eventueel door middel van cv- menggroepen of pompgroepen.

Uiteraard is het ook mogelijk om cv-pelletkachels aan te sluiten op een buffertank. Op deze manier is het bereiden van warmwater met een pelletkachel op cv ook mogelijk en kunnen er piek belastingen opgevangen worden. Kom eens langs in onze showroom om de diverse duurzame verwarmingssystemen te bekijken.

Wilt u zelf aan de slag met een duurzaam systeem? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Zonne-energie en zonneboiler

Zonne-bufferEen andere vorm van een duurzaam verwarmingssysteem is het plaatsen van zonnepanelen. In de zomermaanden is dit een prettige oplossing, aangezien het dan niet aan te raden is om hout te stoken. Met zonnepanelen kan het warme tapwater worden bereid. Op het moment dat het tapwater niet warm genoeg is bestaat er altijd nog een mogelijkheid om dit elektrisch na te verwarmen. Het nadeel hiervan is dat het gebruik van elektriciteit aanzienlijk duurder is dan het gebruik van gas en dat dit niet duurzaam is. De duurzame verwarmingssystemen van tegenwoordig zijn inmiddels dusdanig efficiënt, dat dergelijke situaties zelden voorkomen. Na het overschakelen op zonne-energie adviseren wij regelmatig om een gas cv-ketel te behouden, welke dienst als back-up gedurende een winterperiode of op het moment dat er problemen zijn met een nieuw duurzaam verwarmingssysteem.

Kosten en besparingen van duurzame verwarmingssystemen

Bij dergelijke duurzame verwarmingssystemen is het belangrijk dat deze op een juiste en veilige manier worden aangesloten. Er worden bijvoorbeeld veel regel- en besturings-appendages in de systemen verwerkt zoals menggroepen, pompschakelingen en bufferlaad- ontlaadsystemen. Duurzame verwarmingssystemen zijn dan ook in de meeste gevallen kostbare installaties welke gezien moeten worden als een duurzame investering in de toekomst. Er is enige tijd nodig om deze investering terug te verdienen. Het is daarom verstandig van te voren goed na te denken wat voor type energiegebruiker u bent en hoeveel u in een bepaald tijdsbestek kunt besparen. Hierbij speelt onder andere de prijs van het brandhout een grote rol. Wij adviseren u graag over deze afwegingen om uiteindelijk een verstandige keuze te maken. Tot slot blijft het een schitterend idee dat u door het stoken van een houtkachel tegelijkertijd andere ruimtes in huis kunt verwarmen. Met een duurzaam verwarmingssysteem kiest u voor een moderne uitgave van de reguliere houtkachel.
cv-pelletkachelDe installaties die Deyle ontwikkelt zijn van een hoge kwaliteit en werken volledig automatisch. Met onze systemen hoeft u er niet bij na te denken welke apparaten actief zijn. Wij zorgen ervoor dat alle apparaten onafhankelijk van elkaar goed kunnen functioneren.

In onze showroom treft u een hout gestookte cv-installatie aan die bestaat uit een houtkachel op cv, een pelletkachel op CV en een hout gestookte bio CV-ketel (houtvergasser) welke ook nog samen werken met de zonnepanelen op ons dak. Al deze componenten zijn aangesloten op een buffervat met menggroepen verdeling, zodat wij ons bedrijfspand en de boven gelegen woning volledig groen en onafhankelijk kunnen verwarmen. (onze gasmeter draait alleen nog als er in de boven gelegen woning gekookt wordt).

Grote systemen met weinig rompslomp

Het is uiteraard veel werk om een cv-haard constant te stoken. Dit kost veel hout en dit moet allemaal verzorgd worden. Wanneer hier geen tijd voor is of het gaat om grote woningen, bedrijfspanden of zwembaden kunnen wij ook systemen bouwen die volledig automatisch werken. Er wordt dan geen gebruik gemaakt van een houtkachel op cv maar van een bio cv ketel (hout cv-ketel) of eventueel een pelletkachel op cv. Deze toestellen werken volledig automatisch en kunnen met een onbeperkt vermogen opgebouwd worden. Voor meer informatie over grote systemen kunt u terecht in onze menu’s hout cv ketels.H
4 stuks
Deyle Koog aan de zaan. De duurzame en hout gestookte verwarming specialist van Zaanstad en omstreken.

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top