skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Buffertank en buffervaten

BuffervatEr zijn tientallen al dan niet honderden verschillende type, maten en uitvoeringen buffertanks op de markt verkrijgbaar. Meestal is het lastig om de juiste te kiezen. Hoe groot moet de tank worden? Wordt het een koperen, rvs of stalen tank? Hoeveel spiralen zijn er nodig? Met het afwegen van deze vragen, kunnen wij u helpen en adviseren en een passende aanbieding doen met of zonder installatie.

Uiteraard kunnen wij ook bijpassende hout en pelletkachels op cv leveren van gerenommeerde merken, om er een complete installatie mee te maken waardoor u nauwelijks tot geen gas meer hoeft te verbruiken.

Type Buffertanks

Buffervat met spiraaltank-in-tankBuffertanks voor cv doel einden en warm water worden in de meest gevallen gemaakt van staal. In deze buffervaten zitten wanneer er warm water bereid dient te worden (zonder indirect gestookte cv-boiler) twee of drie spiralen. Deze spiralen zijn van staal en het tapwater spiraal van roestvrij staal.
Zo kan er bijvoorbeeld een hout gestookt cv-toestel op de tank zelf aangesloten worden, zonnepanelen op het onderste spiraal en de warm tapwater installatie op het roestvast stalen spiraal dat van boven tot onder door de tank loopt.

hygiene buffertankOok bestaan er buffervaten met een zogeheten Tank- in Tank systeem. Deze vaten zijn voorzien van een inwendige staal geëmailleerde boiler. In deze boiler kan proceswater en warm tapwater bereid worden. Ook in deze buffervaten zit een spiraal waar eventueel zonnecollectoren op aangesloten kunnen worden.

Welke buffertank heeft u nodig?

Er worden standaard buffervaten geproduceerd van 300 tot 5000 liter. De keuze van het type- en de grote van de buffertank hang af van meerdere factoren:

 1. Het vermogen van het hout gestookte cv-toestel dat er op aangesloten gaat worden,
 2. Hoelang wilt u na het stoken warmte uit het buffervat kunnen trekken,
 3. Worden er zonnepanelen op het vat aangesloten (direct of misschien in de toekomst),
 4. Moet er warm water bereid worden met de buffertank en zo ja met
  spiralen, Tank in Tank of een aparte boiler,
 5. Is er een mogelijkheid en/of is het nodig een back-up verwarming te plaatsen op gas of elektra,
 6. Op welke manier wilt u de warmte omtrekken uit het vat: met menggroepen of bijvoorbeeld pompgroepen,
 7. Welke afmetingen en gewicht kunt u kwijt

Wij kunnen u met de juiste informatie adviseren en helpen een totaal goed wekend systeem op te bouwen. Wij kunnen voor u uitrekenen hoe groot het buffervat moet zijn, hoelang het duurt voordat het vat geheel op temperatuur is en hoelang u dus kan stoken met uw houtkachel, hoeveel energie er uit de buffertank getrokken kan worden, enz.

Wilt u zelf aan de slag met een buffertank systeem? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Installatie en doe-het-zelf systemen

Uiteraard installeren wij buffertanks en complete systemen. Hierbij staat kwaliteit, een goede werking en een goede afregeling centraal. De keuze voor een goed uitgekiend en perfect afgeregeld systeem, zijn essentieel om tot een comfortabel, goed werkende en zuinig installatie te komen waarmee u ook daadwerkelijk gaat besparen op uw stook kosten!

Ook helpen wij de doe-het-zelver en of uw eigen installateur met het opbouwen van buffertank systemen. In deze gevallen leveren wij de materialen, een op de situatie pas gemaakte technische installatie tekeningen en de nodige uitleg, met eventueel ondersteuning op locatie.

Voorbeeld schema met tapspiraal buffertank
Deze onvolledige installatie tekeningen zijn niet geschikt voor gebruik!
Voorbeeld schema tapboiler in buffertank

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top