skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Water zonnepanelen

Zonne-ernergie voor warmwater en de CV-installatie

Zonne-energie is er altijd, onbeperkt en is duurzaam. De vraag is alleen, wat gaan we er mee doen en op welke manier gaan we het opvangen? Met deze vragen kunnen wij adviseren en een passende installatie aanbieden. Het zei met elektrische panelen of water panelen

Nu ook! hybride systemen met vloerverwarming en vloerkoeling. Allemaal gecombineerd in één systeem met een warmtepomp, cv- hout of pelletkachel en een zonneboiler systeem. Uiteraard kan dit systeem via internet gemonitord en ingesteld worden en voorzien van een zone-regeling. Deze installaties zijn zeer geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw waar een mooie grote cv-haard gewenst is met weinig warmte afgifte aan de woonruimte.

Zonnepanelen voor warm water

boilerzonnepaneelMet water zonnepanelen ook wel solar panelen genoemd kan de warmwater installatie verwarmd worden met zonne-energie. Aan deze zonnepanelen wordt een boiler van 110 tot 1000 liter geplaatst met een inwendige warmte wisselaar. Het zonne systeem wordt onder druk gevuld met een speciale solarvloestof. Deze vloeistof is bestendig tegen hogen en lage temperaturen. (Er bestaan ook systemen die drukloos zijn en zichzelf leeg laten lopen.) Achter de zonneboiler wordt in de meeste gevallen een cv-ketel geplaatst welke het warmwater indien nodig na verwarmt.

In de meeste gevallen zijn water zonnepanelen platte platen van ca. 2100mm x 1200mm met een glasplaat. achter deze glasplaat zit een zwart materiaal welke de zonnewarmte goed opvangt. Achter dit zwarte materiaal zitten koperen buizen in isolatie verpakt welke de warmte opnemen en over geven aan de solarvloeistof.

Het vermogen van een platte water collector lig rond de 2 kW. hiermee kan ongeveer 120 liter water verwarmt worden. Het is daarom verstandig meerder panelen te plaatsen aangezien de investering kosten per paneel in verhouding dan lager liggen en de boiler sneller warm is. De zonnepanelen zijn onderling op verschillende volgorden te koppelen. Zo kunnen er standaard pakketen samengesteld worden van 2 tot 12 panelen.

Wilt u zelf aan de slag met een zonnepaneel systeem? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Zonnepanelen voor de CV-installatie

zonne systeemHet is ook mogelijk zonnepanelen te plaatsen en hiermee de complete cv-installatie te verwarmen en warmwater te maken. Deze installaties worden opgebouwd met een grote cv-boiler of ook wel buffertank genoemd. Het voordeel van deze installaties is uiteraard dat een gehele woning of bedrijfspand verwarmd kan worden met zonne warmte. In de meeste gevallen wordt er dan ook voor gekozen een grotere buffer neer te zetten (van 500 Liter of meer) welke zeer veel warmte kan opslaan.
In deze buffertank zitten meerdere spiralen of een spiraal en een kleine boiler. De boiler of een spiraal bevinden zich boven in de tank waar het water het warmst is. hierop wordt de warm water installatie aangesloten. Onderin de tank zit nog een spiraal waar de zonnepanelen op aangesloten kunnen worden aangezien het hier het koudst is. Een eventuele gas cv-ketel kan het bovenste deel van de buffetank verwarmen wanneer de zon niet genoeg schijnt.

Buis zonnepanelen (Heatpipes)

buis zonnepaneelDit type water zonnepaneel is zeer flexibel te verwerken. Wanneer er een schoorsteen, ramen of andere obstakels in de weg zitten, kunnen deze buis-panelen evengoed gemakkelijk gemonteerd worden.
Door middel van een montage frame dat als eerste op het dak gemonteerd wordt, kunnen de buizen één voor één in geklikt worden. Wanneer er geen ruimte is om een buis te plaatsen, is het mogelijk hier een op vul stuk te monteren zonder het frame te onderbreken. op deze frames kunnen een maximum van 150 buizen gemonteerd worden

De warmte opbrengt een buis paneel (heatpipe) ligt hoger dan dat van een plat paneel. Ook heeft dit systeem nog het voordeel dat de buizen niet gevuld zijn met solarvloeistof maar werken op een vacuüm systeem waarbij alleen het frame en de leidingen gevuld worden met vloeistof. hierdoor kunnen de buizen los genomen worden zonder de installatie leeg te maken. Wanneer er buizen defect zijn kunnen deze per stuk vernieuwd worden. Het systeem is gemakkelijk uit te breiden wanneer er in de toekomst meer warmte vraag zou ontstaan.

Zonnepanelen en een hout cv-installatie

cv haard rosellaWanneer u geheel onafhankelijk van de energiemarkt verwarmen wilt, is het mogelijk een systeem te bouwen met zonnepanelen en een hout gestookt cv-toestel op pellets of stukken hout. Eventueel kan hier voor de zekerheid wel een gas toestel of elektrische element op aangesloten worden als back-up.

Met dit soort installaties bouwen houden wij ons de laatste jaren actief bezig. Met oog op de als maar stijgende energie prijzen wordt het steeds interessanter een systeem te kiezen op zonne en hout-energie.

Kijkt u voor meer mogelijkheden eens bij duurzame systemen links bovenaan. Ook staan hier een paar referentie projecten welke wij al ontwikkeld hebben.

Installatie en doe-het-zelf systemen

Uiteraard installeren wij zonnepanelen en complete systemen. Hierbij staat kwaliteit, een goede werking en een goede afregeling centraal. De keuze voor een goed uitgekiend en perfect afgeregeld systeem, zijn essentieel om tot een comfortabel, goed werkende en zuinig installatie te komen waarmee u ook daadwerkelijk gaat besparen op uw stook kosten!

Ook helpen wij de doe-het-zelver en of uw eigen installateur met het opbouwen zonne-systemen. In deze gevallen leveren wij de materialen, een op de situatie pas gemaakte technische installatie tekeningen en de nodige uitleg, met eventueel ondersteuning op locatie.

Deze onvolledige installatie tekening is niet geschikt voor gebruik!

Voorbeeld schema met tapspiraal buffertank

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top