skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

ETA VR houtsnipper ketels

ETA HACK VR houtsnipper ketels

brandstof: houtsnippers, vermogens: 250 kW tot 500 kW

Met dit model neemt ETA afstand van de traditionele liggende warmtewisselaar. Door een staande warmtewisselaar is de warmteoverdracht veel gelijkmatiger en blijft de wisselaar schoner. Bij conventionele ketels met een liggende wisselaar wordt de reiniging doorgaans met perslucht gedaan, waardoor het stroomverbruik onnodig oploopt, om van de vervanging van compressoren nog maar te zwijgen.

De robuuste bouw en een doordachte constructie maakt de ETA HACK VR  net als iedere ETA ketel tot een ketel met lage onderhoudskosten door gemakkelijke service en uniforme onderdelen. Iedere motor op de ketel en het brandstof-toevoersysteem wordt gecontroleerd op maximale stroomopname en temperatuur. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van het touch-screen zodat u de ketel kunt monitoren en bedienen via internet.

Deze ketels zijn uit te breiden met een elektro statisch fijnstoffilter om de toch al lage fijnstof uitstoot tot het minimum te verlagen.

ETA HACK VR houtsnipper

ETA VR HACK

De ETA HACK VR houtsnipper ketel is geschikt voor industrie, ondernemingen, grootverbruikers en overheden dankzij modernste besturingstechniek, zoals onderdruk- en lambdaregeling en brandkamer temperatuurbewaking. Dankzij deze technologieën zorgt de ETA HACK VR 250 – 500 kW houtsnipperketel voor unieke lage emissiewaarden en vanzelfsprekend de hoogst haalbare rendementen. Hiermee is het mogelijk om zonder rookgasreiniging te voldoen aan de emissierichtlijnen die de overheid stelt bij hogere vermogens.

De Techniek

A) Energiezuinige toerentalgeregelde onderdruk-rookgasventilator
B) Separaat geregelde rookgasrecirculatie
C) Gepatenteerde brandsluis
D.1) Primaire luchttoevoer
D.2) Secondaire luchttoevoer
E) Brandkamer met uniek trappenrooster
F) Progressieve vijzels
G) Staande warmtewisselaar
H) Touch-regeling met Microprocessorbesturing
I) Automatische reiniging
J) Lambdasonde en brandkamertemperatuurregeling

ETA HACK VR doorsnee

ETA HACK VR 250 – 500 kW voldoet aan alle emissienormen

De brandkamer en warmtewisselaar zijn thermisch gescheiden waardoor er geen materiaalspanning optreedt zoals bij ketels met een liggende warmtewisselaar. De ingebouwde cyclonen scheiden het meeste stof af en hiermee voldoet ETA zonder extra rookgasreiniging aan de emissienormen die de overheid stelt.

De ketelregeling voorziet in de aansturing van de meest voorkomende verwarmingssystemen zoals aansluitingen voor: weersafhankelijke regeling, boilerregeling, voorgemengde terreinleiding, circulatiepompen, zonnecollectoren, koppeling met externe randapparatuur via M-bus enz.

ETA HACK VR

ETA HACK VE

ETA HACK VR

ETA VR Hack plattegrond

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top