skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

ETA PC Pellet Compact pellet ketel

Voor het volautomatisch verstoken van pellets in een normale woning met een pellet cv-ketel

brandstof: lucht of externe lucht (alleen 20 kW, 25 kW of 32 kW), vermogens: 20 kW, 25 kW, 32 kW, 40 kW, 45 kW, 50 kW, 105 kW)

De ETA Pellet Compact ketel zou qua ontwerp zo in de woonkamer passen. Naast het nieuwe 14,5 cm kleuren touchscreen bedienings paneel, waarop u alle componenten kan raadplegen en afregelen is dit toestel voor zien van de laatste technische snufjes en techniek.

Zo Kan u met uw laptop of smartphone op afstand via het internet de status van uw cv pellet-ketel, pellet voorraad en de ruimte temperaturen raadplegen. Ook kan u uw verwarming hoger of lager zetten, voor wanneer u naar huis komt of bent weg gegaan.

Naast de ingebouwde dag voorraad pellet bunker silo, biedt ETA diverse modellen pellet opslag bunkers en silo’s welke tot een afstand van wel 20 meter geplaatst kunnen worden .

Hier onder staan alle voordelen van dit toestel nog eens duidelijk uitgelegd.

ETA-PC

>eta pc touchscreen

Het touchscreen display waarmee u:

 • de hout-ketel status kan raadplegen en bijstellen
 • de klok programma’s kan bij stellen
 • de actuele temperaturen kan raadplegen
 • simpele storing kan verhelpen
 • via het internet dit alles ook kan raadplegen.

Standaard is de ETA Pellet Compact ketel uitgevoerd met een pomp, een drieweg laadventiel en een optie voor een luchttoevoer. Leverbaar in 20, 25, 32, 40, 45 en 50 kWatt is dit toestel in staat op bijna iedere normale ééngezins woning te verwarmen.

De handige asbak, welke keurig is weg gewerkt achter de toesteldeur, kan met een simpele beweging verwijderd en geleegd worden. Dit hoeft bij een normaal gebruik slechts twee a drie maal per stookseizoen te gebeuren.

Niet perse noodzakelijk, maar wel aan te raden is het plaatsen van een buffertank. Deze zorgt er voor dat de pellet-ketel in het voor en najaar minder starts hoeft te maken en er bij wamtevraag direct warmte leverbaar is. Door middel van een combinatie buffertank is het mogelijk om direct warm tapwater te bereiden. Ook is dit geheel uitstekend geschikt om te combineren met zonnecollectoren.

ETA PC

De Techniek:

 1. Zuigturbine voor pellets
 2. Dagvoorraad pellets
 3. Doseervijzel, brandsluis en stokervijzel
 4. RVS brandkamer
 5. Lambdasonde
 6. Automatische reiniging en asbak
 7. Veiligheidsappendages : overstort, ontluchter en waterdruksensor
 8. Onderdrukventilator
 9. Hydraulische aansluiting
 10. Retourmenger
 11. Energiezuinige pomp
 12. Aandrijving voor automatische reiniging
 13. Luchtaansluiting gesloten toestel (alleen voor 20, 25 en 32 kW)

ETA PC

De pneumatische aanvoer middels een flexibele slang zorgt ervoor dat de ketel onafhankelijk van de pellet opslagruimtepellet bunkers pellet bunkers geplaatst kan worden. Hierbij kunnen afstanden en hoogteverschillen tot maximaal 20 meter overwonnen worden. Bestaande ruimtes tot een lente van 5 meter kunnen met een vijzelsysteem eenvoudig aangepast worden tot een volwaardige opslagruimte voor pellets. Ook grotere ruimtes en ruimtes met vreemde modellen kunnen worden gebruikt door middel van 3 of meerdere afzuig ventielen, welke door middel van een selectie carrousel één voor één kunnen worden afgezogen. Andere opslagmogelijkheden zijn bestaande pellet silo’s, zaksilo’s, ondergrondse pellet-tanks of een prefab opbouw silo. De 60 kg tussenopslag in de ketel reduceert de aanvoertijd van pellets vanuit de opslagruimte tot dagelijks 1 tot 3 maal 10 minuten aanzuigen.

Net als de overige ketels van ETA is de ETA Pellet Compact ketel zeer compleet en technisch hoogstaand uit gevoerd.

Lambdasonde
Lambdasonde (1)Grote, kleine, lange of korte pellets, hard hout of zacht hout de lambdasonde regeling zorgt altijd voor een optimale hout verbranding. Door de continue meting van het restzuurstof gehalte en de temperatuur van de rookgassen, wordt de luchttoevoer en de brandstof toevoer volautomatisch geregeld.

Ook hier een brandsluiszellerad
Op het gebied van veiligheid is het ETA ketels die nieuwe normen stelt. Met een volledig dichte sluis is dit, de best mogelijke bescherming tegen brand in de brandstofopslag. Er bestaat geen enkele mogelijkheid meer dat heet gas een weg terug kan vinden in de brandstofopslag. Hiermee is de hoogste standaard van brandveiligheid be

Automatische reiniging
wisselaar-reiniging-3Een schone bio-ketel heeft bij ETA de prioriteit. Mede hierdoor wordt immers het hoogste rendement bereikt. Wij vinden dat bij een automatische aanvoer van de brandstof ook een automatische afvoer van de as hoort. Vanaf de warmtewisselaar tot het rooster gaat alles automatisch. De warmtewisselaar wordt door de ingebouwde beweegbare spiralen gereinigd, ook het vuurrooster wordt regelmatig automatisch gekanteld. Twee vijzels die door één motor wordt aangedreven voeren de gezamenlijke as van de hele ketel in een reservoir dat gemakkelijk af te nemen en te legen is. Het gehele reinigingssysteem is dusdanig geconstrueerd, dat er altijd een vrije loop is.

brander-roosterBrandruimte met roterend rooster
Altijd schoon met een gepatenteerd roterend rooster. Na elke 25 tot 45 kg pellets wordt een reinigingsproces uitgevoerd. De brander met rooster wordt door de ondergelegen kam gedraaid, waardoor as, slakken en sintels worden verwijderd. De As wordt vervolgens uit de ketel verwijderd en via een vijzel naar de as opvangbak getransporteerd.

De rookgasventilatoronderdruk
ETA gebruikt een speciale rookgasventilator. Geen gebruikelijk stuwdruksysteem maar een ventilator die een onderdruk creëert in de ketel. Hierdoor wordt een hoge bedrijfszekerheid gerealiseerd en is er geen kans op een ketelexplosie. Deze onderdrukventilator heeft zich reeds tientallen jaren bewezen in alle typen ETA hout cv-ketels. De benodigde lucht wordt door de onderdruk in de ketel via de primaire en secondaire luchtkleppen aangevoerd. Het systeem maakt een traditionele en minder veilige rookgasventilator ventilator.jpgoverbodig. Het spreekt voor zich dat een systeem met slechts één onderdrukventilator minder stroom gebruikt dan een traditioneel systeem. Bij een maximaal ketel vermogen vraagt de ventilator slechts 57 Watt. Door de elektronische vermogensregeling van de ketel valt dit nog lager uit.

ventilator-3

Aanpassing van het rookkanaal
De ETA Pellet Compact ketel kan met elk rookkanaal uit de voeten. De onderdrukventilator maakt het mogelijk dat er zelfs met kleinere rookkanaaldiameters gewerkt kan worden. Door de toerental regeling en de traploos verstelbare luchttoevoerkleppen is elk type rookkanaal zonder aanpassingen mogelijk. Met de instelling voor de rookgastemperatuur wordt condensvorming tegengegaan. Ook worden bij moderne lage temperatuurgeschikte rookkanalen de mogelijkheden volledig benut.

Comfort en gemak
Het bedieningsgemak en comfort van uw gehele installatie is in de ETA pellet-ketel elektronica vanzelfsprekend. Vanaf de warmwater-bereiding tot de vloerverwarming en de zonneboiler, kan door de besturing geregeld worden.
Is uw ketel eenmaal ingesteld, dan kunt u met het overzichtelijke en gemakkelijk te begrijpen display de algehele toestand van uw installatie controleren. Mocht u toch iets willen veranderen, zoals de instellingen voor opwarmtijden of temperatuur, dan biedt de info-knop u hiertoe de mogelijkheid.
Alle regelingsmodules zijn met elkaar verbonden. Zo zijn alle componenten door uw ETA cv-installatie op elkaar afgestemd. Alle waarden van de verschillende componenten zoals buffer, boiler, warmtegroepen, zonnewarmte-installatie of gasketel zijn via de ETA besturing opvraagbaar en instelbaar. Op die manier is elk onderdeel met elkaar in verhouding en onderling optimaal afgestemd.

voorbeeld installatieschema
Standaard al helemaal compleet

 • Overzichtelijk en duidelijk display
 • Ingebouwde micro computer sturing voor regeling, bewaking en beveiliging van het toestel en de installatie. Met mogelijkheid voor besturing op afstand via bijvoorbeeld Smart Phone.
 • Modulerende werking
 • Lambda besturing met aanpassing aan elke brandstofsoort
 • Aansluitmogelijkheid op uw PC
 • Toerental geregelde pomp en meng retour klep, voor optimaal rendement en lading van de buffertank
 • Verwarmingsgroep : temperatuur geregeld, met dag- en weekprogramma, aansluiting voor thermostaat en afstandsbediening voor een automatische werking
 • Uit te breiden met zonne panelen, welke door de ETA Pellet Compact kunnen worden aangestuurd
 • Boilergroep met tijdprogramma
 • Tijd gestuurde circulatiepomp
 • Optionele voelers maken het mogelijk om met uw standaard ketel een tweede verwarmingsgroep, een extra boiler groep of een complete bufferregeling te configureren
 • Simpel uit te breiden met bijvoorbeeld extra groepen, boilers, hout, pellet of gas ketels, door middel van bus aansluit systeem

ETA-PC technisch overzicht

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top