skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

ETA (e)PE-K pelletketel 35 tot 220 KW

De ETA (e)PE-K Voor het volautomatisch verstoken van pellets in een pelletketel.

ETA PE-k

brandstof: houtpellets , vermogens: 20 kW tot 240 kW

De gebruikelijke techniek die vandaag de dag voor pelletsketels aangewend wordt, kan niet zonder meer toegepast worden voor pelletsketels met grote vermogens. Daarom heeft ETA voor pelletketels met een groter vermogen de zich reeds bewezen (e)ETA-hackhoutketel uitgevoerd met een pneumatische aanvoer.

Zo staat er voor verwarmen met pellets een degelijke en betrouwbare ketel tot uw beschikking. Uitgevoerd met een elektro statisch fijnstoffilter, kantelrooster, lambdabesturing, keramische wervelkamer, automatische warmtewisselaar reiniging en as afvoer. Deze technische hoogstandjes waarborgen lage emissiewaarden, hoge rendementen, gering stroomverbruik, maximale bedrijfszekerheid, eenvoudige bediening en de laagste onderhoudskosten.

voorraad-1De pneumatische aanvoer middels een flexibele slang zorgt ervoor dat de ketel onafhankelijk van de opslagruimte geplaatst kan worden. Hierbij kunnen afstanden en hoogteverschillen tot maximaal 20 meter overwonnen worden. Bestaande ruimtes kunnen met een vijzelsysteem eenvoudig aangepast worden tot een volwaardige pellet opslag bunker. Andere opslagmogelijkheden zijn bestaande pellet-silo’s, pellet-zaksilo’s of ondergrondse pellet-tanks. De tussenopslag in de ketel van 60 kg reduceert de aanvoertijd van pellets vanuit de opslagruimte tot dagelijks 1 tot 2 maal 10 minuten bij 35 kW en 3 tot 4 maal 10 minuten bij 90 kW pelletketels.

Laat net als de ETA (e)HACK houtsnipper-ketel andere merken ver achter zich door de standaard uitrusting van de volgende onderdelen:
opslag

Lambdasonde (1)

Lambdasonde
Grote, kleine, lange of korte pellets, hard hout of zacht hout de lambdasonde regeling zorgt altijd voor een optimale verbranding. Door de continue meting van het restzuurstof gehalte en de temperatuur van de rookgassen, wordt de luchttoevoer en de brandstof toevoer volautomatisch geregeld.

Ook hier een brandsluis
zellerad-1Op het gebied van veiligheid is het ETA die nieuwe normen stelt. Met een volledig dichte sluis is dit, de best mogelijke bescherming tegen brand in de brandstofopslag. Er bestaat geen enkele mogelijkheid meer dat heet gas een weg terug kan vinden in de brandstofopslag. Hiermee is de hoogste standaard van brandveiligheid bereikt.

 

wisselaar-reiniging-3

Automatische reiniging
Een schone bio cv-ketel heeft bij ETA de prioriteit. Mede hierdoor wordt immers het hoogste rendement bereikt. Wij vinden dat bij een automatische aanvoer van de bio brandstof ook een automatische afvoer van de as hoort. Vanaf de warmtewisselaar tot het rooster gaat alles automatisch. De warmtewisselaar wordt door de ingebouwde beweegbare spiralen gereinigd, ook het vuurrooster wordt regelmatig automatisch gekanteld. Twee vijzels die door één motor wordt aangedreven voeren de gezamenlijke as van de hele ketel in een reservoir dat gemakkelijk af te nemen en te legen is. Het gehele reinigingssysteem is dusdanig geconstrueerd, dat er altijd een vrije loop is. Hierdoor kunnen stenen en spijkers de installatie nooit blokkeren.

Brandruimte met kantelrooster
kantelroosterDe keramische brandruimte met wervelkamer garandeert de schoonste verbranding die tegenwoordig mogelijk is. Zonder omwegen en obstakels wordt de brandstof op het vuurrooster geschoven. Afhankelijk van het geleverde vermogen wordt het rooster automatisch om de zoveel tijd, na een brandcyclus gekanteld. De as maar ook eventuele slakken door zand in de pellets worden zo uit de brandkamer verwijderd.

Vol automatisch asuitdraai
asuitdraai-2En waar blijft al deze as. Daar heeft u dus praktisch geen omkijken naar. De volautomatische as uitdraai transporteert dit alles naar de as opvangbak aan de voorzijde van het hout cv-toestel. Deze kan vervolgens simpel afgekoppelde, weg gerolde en geleegd worden.

 

 

De rookgasventilatoronderdruk
ETA gebruikt een speciale rookgasventilator. Geen gebruikelijk stuwdruksysteem maar een ventilator die een onderdruk creëert in de ketel. Hierdoor wordt een hoge bedrijfszekerheid gerealiseerd en is er geen kans op een ketelexplosie. Deze onderdrukventilator heeft zich reeds tientallen jaren bewezen in alle typen ETA bio cv-ketels. De benodigde lucht wordt door de onderdruk in de ketel via de primaire en secondaire luchtkleppen aangevoerd. Het systeem maakt een traditionele en minder veilige rookgasventilator ventilator.jpgoverbodig. Het spreekt voor zich dat een systeem met slechts één onderdrukventilator minder stroom gebruikt dan een traditioneel systeem. Bij een maximaal ketel vermogen vraagt de ventilator slechts 76 Watt. Door de elektronische vermogensregeling van de ketel valt dit nog lager uit.ventilator-3

Aanpassing van het rookkanaal

De ETA PE-K kan met elk rookkanaal uit de voeten. De onderdrukventilator maakt het mogelijk dat er zelfs met kleinere rookkanaaldiameters gewerkt kan worden. Door de toerental regeling en de traploos verstelbare luchttoevoerkleppen is elk type rookkanaal zonder aanpassingen mogelijk. Met de instelling voor de rookgastemperatuur wordt condensvorming tegengegaan. Ook worden bij moderne lage temperatuurgeschikte rookkanalen de mogelijkheden volledig benut.

Doorsnededoorsnede met PE-k

 1. Kieprooster
 2. Stelmotor luchttoevoer
 3. Chamotte verbrandigskamer
 4. Overvul veiligheid schakelaar
 5. Vuurruimte
 6. Verbrandings as afvoer vijzel
 7. Warmte wisselaar as afvoer vijzel
 8. Computer met regeling
 9. Bedienings display
 10. Geïsoleerde deur
 11. Dag voorraad bunker
 12. Toevoer vijzels met brandsluis
 13. As opvang bak

Comfort en gemak

Het bedieningsgemak en comfort van uw gehele installatie is in de ETA pellet cv-ketel elektronica vanzelfsprekend. Vanaf de warmwater-bereiding tot de vloerverwarming en de zonneboiler, kan door de besturing geregeld worden.
Is uw ketel eenmaal ingesteld, dan kunt u met het overzichtelijke en gemakkelijk te begrijpen display de algehele toestand van uw installatie controleren. Mocht u toch iets willen veranderen, zoals de instellingen voor opwarmtijden of temperatuur, dan biedt de info-knop u hiertoe de mogelijkheid. Alle regelingsmodules zijn met elkaar verbonden. Zo zijn alle componenten door uw ETA installatie op elkaar afgestemd. Alle waarden van de verschillende componenten zoals buffertank, boiler, warmtegroepen, zonnewarmte-installatie of gasketel zijn via de ETA ketel besturing opvraagbaar en instelbaar. Op die manier is elk onderdeel met elkaar in verhouding en onderling optimaal afgestemd.

Standaard al helemaal compleet

 • Overzichtelijk en duidelijk display
 • Ingebouwde micro computer sturing voor regeling, bewaking en beveiliging van het toestel en de installatie. Met mogelijkheid voor besturing op afstand via bijvoorbeeld Smart Phone.schema
 • Modulerende werking
 • Lambda besturing met aanpassing aan elke brandstofsoort
 • Aansluitmogelijkheid op uw PC
 • Toerental geregelde pomp en meng retour klep, voor optimaal rendement en lading van de buffertank
 • Verwarmingsgroep : temperatuur geregeld, met dag- en weekprogramma, aansluiting voor thermostaten afstandsbediening voor een automatische werking
 • Boilergroep met tijdprogramma
 • Tijd gestuurde circulatiepomp
 • Optionele voelers maken het mogelijk om met uw standaard ketel een tweede verwarmingsgroep, een extra boiler groep of een complete bufferregeling te configureren.
 • Simpel uit te breiden met bijvoorbeeld extra groepen, boilers, hout, pellet of gas ketels, door middel van bus aansluit systeem

Intelligente regeling voor meerdere gebouwen

Wanneer door middel van één centrale biomassa cv-ketel meerdere huizen of gebouwen verwarmd worden, of als de ketel in een bijgebouw staat, is de ETA PK-E pelletketel met zijn CAN-bus het best aangepast aan elke situatie. Behalve de centrale ketel kunnen ook alle warmtegroepen of boilers in andere gebouwen via de CAN-bus geregeld en bestuurd worden. Alle gegevens van alle onderdelen in uw installatie worden continue gemeten. Hiermee is het mogelijk een perfecte werking van bijvoorbeeld een complete groep woningen te realiseren op één centrale ketel. Het opbouwen van uw eigen mini stadsverwarming met een bio cv-ketel is mogelijk!ol automatisch asuitdraai
En waar blijft al deze as. Daar heeft u dus praktisch geen omkijken naar. De volautomatische as uitdraai transporteert dit alles naar de as opvangbak aan de voorzijde van het hout cv-toestel. Deze kan vervolgens simpel afgekoppelde, weg gerolde en geleegd worden.

De rookgasventilator

ETA gebruikt een speciale rookgasventilator. Geen gebruikelijk stuwdruksysteem maar een ventilator die een onderdruk creëert in de ketel. Hierdoor wordt een hoge bedrijfszekerheid gerealiseerd en is er geen kans op een ketelexplosie. Deze onderdrukventilator heeft zich reeds tientallen jaren bewezen in alle typen ETA bio cv-ketels. De benodigde lucht wordt door de onderdruk in de ketel via de primaire en secondaire luchtkleppen aangevoerd. Het systeem maakt een traditionele en minder veilige rookgasventilator overbodig. Het spreekt voor zich dat een systeem met slechts één onderdrukventilator minder stroom gebruikt dan een traditioneel systeem. Bij een maximaal ketel vermogen vraagt de ventilator slechts 76 Watt. Door de elektronische vermogensregeling van de ketel valt dit nog lager uit.

Aanpassing van het rookkanaal

De ETA PE-K kan met elk rookkanaal uit de voeten. De onderdrukventilator maakt het mogelijk dat er zelfs met kleinere rookkanaaldiameters gewerkt kan worden. Door de toerental regeling en de traploos verstelbare luchttoevoerkleppen is elk type rookkanaal zonder aanpassingen mogelijk. Met de instelling voor de rookgastemperatuur wordt condensvorming tegengegaan. Ook worden bij moderne lage temperatuurgeschikte rookkanalen de mogelijkheden volledig benut.

Doorsnede

 1. Kieprooster
 2. Stelmotor luchttoevoer
 3. Chamotte verbrandigskamer
 4. Overvul veiligheid schakelaar
 5. Vuurruimte
 6. Verbrandings as afvoer vijzel
 7. Warmte wisselaar as afvoer vijzel
 8. Computer met regeling
 9. Bedienings display
 10. Geïsoleerde deur
 11. Dag voorraad bunker
 12. Toevoer vijzels met brandsluis
 13. As opvang bak

Comfort en gemak

Het bedieningsgemak en comfort van uw gehele installatie is in de ETA pellet cv-ketel elektronica vanzelfsprekend. Vanaf de warmwater-bereiding tot de vloerverwarming en de zonneboiler, kan door de besturing geregeld worden.
Is uw ketel eenmaal ingesteld, dan kunt u met het overzichtelijke en gemakkelijk te begrijpen display de algehele toestand van uw installatie controleren. Mocht u toch iets willen veranderen, zoals de instellingen voor opwarmtijden of temperatuur, dan biedt de info-knop u hiertoe de mogelijkheid. Alle regelingsmodules zijn met elkaar verbonden. Zo zijn alle componenten door uw ETA installatie op elkaar afgestemd. Alle waarden van de verschillende componenten zoals buffertank, boiler, warmtegroepen, zonnewarmte-installatie of gasketel zijn via de ETA ketel besturing opvraagbaar en instelbaar. Op die manier is elk onderdeel met elkaar in verhouding en onderling optimaal afgestemd.

Standaard al helemaal compleet

Overzichtelijk en duidelijk display
Ingebouwde micro computer sturing voor regeling, bewaking en beveiliging van het toestel en de installatie. Met mogelijkheid voor besturing op afstand via bijvoorbeeld Smart Phone.
Modulerende werking
Lambda besturing met aanpassing aan elke brandstofsoort
Aansluitmogelijkheid op uw PC
Toerental geregelde pomp en meng retour klep, voor optimaal rendement en lading van de buffertank
Verwarmingsgroep : temperatuur geregeld, met dag- en weekprogramma, aansluiting voor thermostaten afstandsbediening voor een automatische werking
Boilergroep met tijdprogramma
Tijd gestuurde circulatiepomp
Optionele voelers maken het mogelijk om met uw standaard ketel een tweede verwarmingsgroep, een extra boiler groep of een complete bufferregeling te configureren
Simpel uit te breiden met bijvoorbeeld extra groepen, boilers, hout, pellet of gas ketels, door middel van bus aansluit systeem

Intelligente regeling voor meerdere gebouwen

bussyteemWanneer door middel van één centrale biomassa cv-ketel meerdere huizen of gebouwen verwarmd worden, of als de ketel in een bijgebouw staat, is de ETA PK-E pelletketel met zijn CAN-bus het best aangepast aan elke situatie. Behalve de centrale ketel kunnen ook alle warmtegroepen of boilers in andere gebouwen via de CAN-bus geregeld en bestuurd worden. Alle gegevens van alle onderdelen in uw installatie worden continue gemeten. Hiermee is het mogelijk een perfecte werking van bijvoorbeeld een complete groep woningen te realiseren op één centrale ketel. Het opbouwen van uw eigen mini stadsverwarming met een bio cv-ketel is mogelijk!

Maten 35 tot 90KW

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top