Menu

Houtkachels op CV

Dé moderne verwarming: Houtkachels op CV!

Uw hele huis verwarmen met een houtkachel? De houtkachel op CV is dé ideale kachel voor een geweldige sfeer en veel warmte in huis. Daar waar een reguliere houtkachel, gaskachel of openhaard slechts één kamer verwarmt kunt u met de moderne houtkachel een geheel pad verwarmen. Een houtkachel op CV bevat een gesloten waterreservoir, welke wordt verwarmd door het houtvuur in uw kachel. Kom langs in de showroom of bel direct 075 6163668

houtkachels

Het door houtvuur verwarmde water wordt door middel van diverse beveiliging appendages en een CV pomp het centrale verwarmingssysteem ingepompt. Wanneer alle radiatoren aanstaan, zal uw huis uitstekend verwarmd worden. Een houtkachel op CV is daarmee een fantastische combinatie tussen een standaard centrale verwarming en het stoken met een houtkachel. Kiest u ook voor een duurzame houtkachel op CV of sluit een pelletkachel meer aan bij uw wensen?

De grote voordelen van houtkachels op CV

Door gebruik te maken van een houtkachel op CV creëert u niet alleen een warme sfeer in huis, maar bespaart u ook aanzienlijk op uw stookkosten. Een tweede voordeel is het feit dat een moderne houtkachel milieuvriendelijk (CO² neutraal) is en het systeem valt onder Bio-energie. Dit betekent dat energie, het warme water. wordt hergebruikt om hele gehele pand te verwarmen. Een derde voordeel dat in huidige woningen steeds belangrijkste wordt is de mogelijkheid om uw houtkachel met CV aan te sluiten op de vloerverwarming. Kortom een houtkachel op CV biedt naast een heerlijk warm huis ook diverse mogelijkheden om te besparen op uitstoot en financiën. Kom direct langs voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Moderne houtkachels hebben in de loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Mede door de razendsnelle ontwikkelingen en hoogstaande technologieën is verwarmen door middel van een houtkachel op CV een lucratieve manier van verwarmen. Doordat een houtkachel met CV gemakkelijk aan te sluiten is op een bestaande verwarming kunt u op zeer korte termijn gebruik maken van deze duurzame verwarming. Deyle is uw specialist in alle moderne houtkachels. In onze showroom geven wij u vrijblijvend advies over alle mogelijkheden omtrent het gebruiken van een houtkachel op CV, zonnepanelen en andere verwarmingsmethoden. Daarnaast is Deyle uw partner voor het aanleggen van een rookkanaal, renoveren van een schoorsteen en het inbouwen van een kachel. Profiteer in de showroom van jaren ervaring of neem direct contact op!

Een veilige houtkachel op CV

Net als bij alle andere moderne houtkachels is de aansluiting van een houtkachel op CV van cruciaal belang. Wij adviseren altijd om het monteren van de beveiliging appendages door echte specialisten te laten uitvoeren. Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en goedwerkende installatie.

Beveiliging appendages zijn cruciaal voor een houtkachel op CV. Deze zorgen ervoor dat de temperaturen van moderne houtkachels op een bepaalde hoogte blijven. Condensvorming kan negatieve gevolgen hebben en moet worden voorkomen. Uit voorzorg dient men een koelbeveiliging op de houtkachel met CV aan te brengen. De temperatuur wordt gereguleerd, waardoor het water niet te warm wordt en geen condens ontstaat. Daarnaast is het van belang dat uw houtkachel op CV zijn warmte behoudt en niet afgeeft via het rookkanaal. Bent u er al uit of u de kachel laat installeren door een echte specialist?

CV Houtkachel & gas CV-ketel? Een combinatie installatie is dé oplossing!

Houtkachels op CV en een gas CV-ketel is met de juiste aansluitingen tegenwoordig goed te combineren. In het verleden was er weinig tot geen samenhang tussen de verschillende verwarmingssystemen, waardoor u tegen problemen aan kon lopen.

Houtkachels

Een belangrijk detail is het feit dat moderne houtkachels niet direct worden aangesloten op een bestaande CV leiding. De enige juiste manier om moderne houtkachels aan te sluiten is door gebruik te maken van een kaskade systeem. Dit betekent dat er een leiding wordt getrokken van de CV-kachel naar de CV-ketel om hier vervolgens een openverdeler op aan te sluiten.

Oude problemen opgelost door een combinatie installatie

In het verleden ging het combineren van een CV houtkachel en een CV-ketel gepaard met diverse storingen. De CV-ketel schakelde daardoor niet direct in op het moment dat een houtkachel op CV werd uitgeschakeld. Het gevolg van deze aansluiting was koud water en geen verwarming. Enkel door het resetten van de CV-ketel werd een storing verholpen.

Dé combinatie van een houtkachel op CV & gas CV-ketel

openverdeler

Het ophangen van een combinatie installatie zorgt ervoor dat een neutrale zone wordt gecreëerd in de CV, waardoor de gas CV-ketel geen storingen krijgt. Een bijkomend voordeel is dat uw CV-installatie ten allen tijde gevoed met warm water en u geen omkijken heeft naar de gehele installatie. De gas CV-ketel en de houtkachel op CV vullen elkaar perfect aan en vormen dé perfecte combinatie om uw huis te verwarmen. Deyle adviseert u gebruik te maken van hoogwaardige houtkachels van Nordic, Fire & Hoxer. Deze fabrikanten bieden naast de zeer hoge kwaliteit ook maar liefst 10 jaar garantie op moderne houtkachels, inbouw haarden en houtketels.

Gaskraan gesloten houden

Wilt u nog een stap verder gaan en de gaskraan zoveel mogelijk gesloten houden? Het is mogelijk om uw water te verwarmen door gebruik te maken van een houtkachel op CV. Het warme CV-water wordt opgeslagen in een buffetvat (buffertank) om vervolgens door een spiraal te worden onttrokken. Een installatie met buffertank heeft als voordeel dat u zowel ’s nachts als op andere momenten dat u niet stookt warm water kunt onttrekken uit de buffertank. Ook zijn er mogelijkheden om zonnepanelen te combineren met dergelijke complexe systemen. Op het moment dat u al beschikt over een CV-ketel adviseren wij deze als back-up mee te verwerken in het systeem.

Houtkachel op CV specialisatie

Deyle is als installateur en haardenspecialist als geen ander op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen omtrent moderne houtkachels op CV. Wij hebben ons de laatste jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen, installeren en opbouwen van CV-houtkachels & houtketels. Daarnaast is Deyle uw specialist op het gebied van pelletkachels, bio CV-ketels, moderne gashaarden, kachels inbouwen en houtvergassers. Tevens kunt u ons inschakelen voor het aanleggen van een nieuw rookkanaal.

Buffervat

U bent van hart welkom in onze winkel om verschillende moderne houtkachels te bekijken. Wij informeren u graag over houtkachels op CV en onze houtketels. Ook kunt u bij ons terecht voor vrijblijvend advies over het inbouwen van uw gashaard of kachel. Deyle is expert in alle moderne verwarmingssytemen. Voor alle installaties bent u bij ons aan het juiste adres. Van een schootsteen aanleggen tot het plaatsen van een echte houtkachel is Deyle uw geschikte partner. Kom langs in de winkel of bel direct 075 – 616 3668.

Buffervat