skip to Main Content
  • Loodgieters
  • Installatie techniek
  • Kachel & haarden specialist
  • Houtgestookte cv installaties

Houtkachels

Gezellig en veilig hout stoken

Hout stoken is één van de milieu vriendelijkste vormen van verwarmen. Dit komt doordat bij een goede verbranding van hout even veel CO2 vrij komt dan wanneer het hout in de natuur zou verrotten. Ook gebruikt een boom CO2 om te groeien. Bij een juiste verbranding zal het CO2 evenwicht in balans blijven.

2- De bomen en planten nemen CO2 op uit de atmosfeer.
3- links. Het hout droogt tot onder de 15% vochtigheid.
3- rechts. Het hout verrot langzaam.
1- Het hout wordt goed verbrand en CO2 komt vrij.
4- CO2 komt vrij tijdens het verrottings proces.
– Kringloop begint opnieuw.

kringloop

Houtkachels

De verbranding van hout dient uiteraard wel te gebeuren in een hiervoor geschikt toestel. Moderne houtkachels hebben bijvoorbeeld vaak al meer dan 80% rendement. Dit is in vergelijking tot oudere kachels een stuk hoger. Dat geldt zeker voor een openhaard, welke meestal maar 10 – 15 % rendement heeft, hierbij verdwijnt de meeste warmte door de schoorsteen en komt dus niet in de kamer terecht.
Moderne houtkachels hebben over het algemeen grote glas ruiten in de deur en steeds meer modellen ook in de zij wanden. Dit zorgt er voor dat het vuur goed te zien is en evengoed veilig achter glas zit zodat er geen vonken uit kunnen schieten. Alle kachels die u bij ons in de showroom zult aantreffen hebben een ruiten reinigings systeem. (een lucht stroom voor het glas langs) Dit zorgt ervoor dat het glas langer schoon blijft bij normaal stoken.

Showroom

In onze showroom treft u meer dan 65 modellen houtkachels. Van klassiek tot modern strak, draaibaar of hangend. Al deze kachels zijn stuk voor stuk van een tiental kwalitatief uitstekende merken.
Omdat wij een klein bedrijf zijn staan wij over het algemeen zelf in onze showroom. Hierdoor kunnen wij u het beste advies geven en u persoonlijk rondleiden in onze showroom.

In totaal kunnen er 8 toestellen branden om te laten zien hoe een moderne houtkachel of pelletkachel brandt.

Onze visie

Wij geloven in kwaliteit en een goede service. De bij ons aangeschafte producten kunnen wij uiteraard op een kwalitatieve manier installeren. Wij werken alleen met eigen personeel dat al jaren vast bij ons in dienst is. Wanneer wij een houtkachel installeren steken wij deze voordat we weggaan eerst aan. Dit om uit te leggen hoe u precies moet stoken en waar op gelet moet worden.
Ook helpen wij de doe- het-zelver met de installatie. Alles dient goed en vooral veilig volgens voorschrift gedaan te worden.

Deyle Koog aan de zaan. De houtkachel, kachel en haarden specialist van Zaanstad en omstreken.

cont

Informatie opvragen

Contact OpnemenWaar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie


Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top