skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

HWA van zink en pvc

Langs gevels van huizen en bedrijfspanden zitten hemelwaterafvoer buizen. Deze buizen zorgen voor de afvoer van het hemelwater dat opgevangen wordt in de dakgoot of van het platte dak. Dit water wordt in de meeste gevallen afgevoerd richting het gemeente riool in de grond.

Hwa van pvc

pvc_grijsDe meeste hemelwaterafvoerbuizen zijn van grijs pvc (plastic) gemaakt. Deze slaan in de loop der jaren wit uit en worden broos. Wij kunnen deze buizen voor u vervangen wanneer ze slecht worden. Hier gebruiken we eventueel weer pvc voor en indien nodig boren wij nieuwe beugels aan de muur om de pijp netjes en strak op zijn plek te houden. In de meeste gevallen gebruiken wij bevestigingsmateriaal van roestvrij staal zodat de buis er voor een lange tijd aan blijft zitten.

Hwa van zink

Hemelwaterafvoeren van zink zijn van hogere kwaliteit dan buizen van pvc. Zink gaat langer mee dan pvc en ziet er mooier uit. Wij leveren en monteren over het algemeen in de fabriek gemaakte zinken hemelwaterafvoer buizen. Dit is 0.6 mm zink met getrokken bochten en sokeinden. Dit type buis ziet u bij de meeste huizen zitten. Deze buis is leverbaar in lengten tot drie meter, wat niet origineel is, aangezien een blad zink één meter breed is. Vaak worden er hierdoor te weinig beugels gemonteerd. Origineel hoort er elke meter of verbinding een beugel gemonteerd te worden. Uiteraard doen wij dit wél.

pijp-band

Een stapje verder

Hemelwateravoeren van 0.8 mm zink. Deze buizen maken wij in onze eigen werkplaats uit bladen zink. Van deze buizen worden de naden goed gesoldeerd en eventuele sprongen maken wij precies op maat. Dus geen getrokken bochten die er totaal niet ouderwets uit zien. Dit stukje vakwerk komt u niet vaak meer tegen.

Wij hebben twee verschillende soorten pijp, namelijk met losse scharnierbeugels (rechts) en, helemaal ouderwets, met aangesoldeerde banden die precies op maat zijn gemaakt. Deze worden vervolgens met twee loodkopnagels aan de muur vastgezet. (links)

Deze buizen kunnen wij nog voorzien van een klep, al dan niet met een bladvanger, om een regenton te vullen.

Bij ons in de showroom vindt u alle types pijp die wij kunnen leveren. Wanneer u langs komt kunnen wij u alle nodige uitleg geven en verschillende types aan u laten zien.

pijp-met-klep

pijp-beugels

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top