skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Hybride verwarmingssystemen

Hybride verwarmingssystemen

Een verwarmingssysteem opgebouwd uit meerdere componenten. Bijvoorbeeld een warmtepomp gecombineerd een cv-pelletkachel, cv-houtkachel of cv-houtketel.

Nu ook!hybride systemen met vloerverwarming en vloerkoeling. Allemaal gecombineerd in één systeem met een warmtepomp, cv- hout of pelletkachel en een zonneboiler systeem. Uiteraard kan dit systeem via internet gemonitord en ingesteld worden en voorzien van een zone-regeling. Deze installaties zijn zeer geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw waar een mooie grote cv-haard gewenst is met weinig warmte afgifte aan de woonruimte.

De optimale oplossing voor het huidige energie probleem is een combinatie maken tussen een warmtepomp welke zoveel mogelijk werk op elektrische zonne-energie en een cv-pelletkachel of cv-houtkachel voor de koude dagen wanneer de warmte pomp een slecht rendement haalt of wanneer er te weinig zonne-stroom wordt opgewekt. Met deze combinatie ben u 100% duurzaam en scheelt het ook nog een in de portemonnee!

Hoe werkt het:

 1. Buffertank – Deze is gevuld met cv water en zorgt voor warmte opslag
 2. Warmte pomp – Levert warmte en slaat deze op in de buffertank
 3. Pellet cv kachel – Levert warmte en slaat deze op in de buffertank
 4. zonnecollectoren – Levert warmte en slaat deze op in de buffertank
 5. PV panelen – leveren elektriciteit wat gebruikt kan worden door de warmtepomp
 6. CV-groep – Ontrekt warmte uit de buffertank wat op een eerder moment is geporduseert is door component 2, 3 of 4
 7. Warmwater tapspiraal – levert warmwater voor douche ect. Buffertank blijft altijd warm bovenin.
 8. Warmtemeters – monitoren warmte opwekking en verbruik

De buffertank is het hart van de installatie. Deze is zo goed geïsoleerd dat wanneer deze heet is tot wel 7 dagen warm blijft zonder afname. De warmtepomp werkt op elektriciteit welke opgewekt wordt door de PV-panelen. Hierdoor is de pomp 100% duurzaam en zijn er geen verwarmings kosten. Wanneer de PV-panelen meer opwekken dan dat de warmtepomp gebruikt, gaat de installatie elektra terug leveren aan het net. Dit kan op een later moment weer ontrokken worden uit het elektriciteits net door de mogelijkheid tot salderen. Doordat de warmtepomp op de buffertank is aangesloten, zal een groot deel van de elektrische energie opgeslagen worden in warmte.

Wilt u zelf aan de slag met een buffertank systeem? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Het rendement van een warmtepomp ligt rond de 350% a 400% bij optimale omstandigheden. Dit lijkt veel, maar elektra is 3,5 keer zo kostbaar als aardgas en wordt in Nederland voor slechts 14% (2020) duurzaam opgewekt. Wanneer de buiten temperatuur te laag wordt, zakt het rendement van een warmtepomp drastische in en gaat deze veel energie gebruiken om aan de warmte vraag te voldoen. Vaak is dit op een momenten dat er te weinig opwekking is door eigen PV-panelen en wordt er niet duurzame elektriciteit uit het net ontrokken. (s’winters en snachts is het immers koud en dan wekt de zon geen energie op.) Samen met het op dat moment slechte rendement van de warmtepomp wordt de installatie duur in gebruik en slecht voor het milieu.

Een Duurzaam verwarmings systeem met alleen een warmtepomp is in onze ogen daarom niet duurzaam. Pas wanneer eclectische energie uit PV-panelen voor een langere periode opgeslagen kan worden (maanden) dan kan een warmtepomp 100% duurzaam en op zichzelf werken.

De oplossing is daarom simpel. Wanneer het buiten koud wordt, dient er overgeschakeld te worden op een andere warmte bron. Bijvoorbeeld een cv houtkachel of cv pelletkachel. Deze toestellen kunnen ook hun warmte opslaan in de buffertank en kan weer op een later moment ontrokken worden. Uiteraard gaat deze omschakeling volledig automatische en is via internet altijd te monitoren en bij te regelen. Hout stoken is een vorm van duurzame energie (biomassa).

Onze kracht

Het in eigen beheer volledig ontwikkelen en opbouwen van duurzame verwarmingssystemen op hout en zonne-energie, welke via internet zijn te monitoren en bij te regelen.

Onze systemen zijn:

 • 100% duurzaam
 • besparend
 • veilig
 • doordacht
 • automatisch
 • gebruiks-vriendelijk
 • niet onbelangrijk – leuk en interessant

Contactgegevens

Kortom, Heeft u verbouw of nieuwbouw plannen en bent u op zoek naar een duurzame oplossing die klaar is voor de toekomst? Bel dan onze experts op telefoonnummer 075-6163668. Maar u kunt natuurlijk ook direct een bezoekje aan onze showroom brengen en vandaag nog een ontwerp ontvangen voor uw ideale duurzame oplossing.

 

Waarom u niet moet kiezen voor een losse warmtepomp installatie:

 

Feiten losse warmtepomp systemen

Voordelen Mogelijkheden Nadelen Korte uitleg en feiten
Werkt 100% elektrisch Het nodige Elektra kan zelf opgewekt worden met bijv. PV panelen

 

Electra is nog niet betaalbaar voor een langere periode op te slaan in grote hoeveelheden in bijv. batterijen

 

 

– Warmtepomp levert warmte wanneer het koud is, vaak s ’nachts of s ’winters. Op deze momenten schijnt de zon niet of minder en wordt er elektra uit het net gebruikt. Deze elektra wordt op dat moment voor slecht 14% (2020) duurzaam opgewekt.

– Salderen van elektra zal gaan verdwijnen of hier hebben wij als consument geen grip op. De toekomst is onzeker

100% duurzame oplossing Wordt beweerd Alleen bij eigen opwekking elektra Zie bovenstaand – ingekochte elektra is vaak niet duurzaam
Hoge rendement van een warmte pomp 350 tot 450% rendement Alleen als het niet koud is buiten of wanneer de bodem temperatuur hoog is Wanneer het buiten kouder wordt dan 7 °C zakt het rendement van een warmte pomp drastisch in en wordt deze duur in gebruik.
Lage temperatuur verwarming Veel vloerverwarming Oude radiatoren niet mogelijk en op warmt tapwater heeft de warmte pomp een slecht rendement – Wanneer een warmte pomp op hoge temperatuur moet werken voor bijv. douche water, dan haalt de pomp een lager rendement

– Oude radiatoren komen alleen op vermogen wanneer er heet water door heen stroomt

Geen CO2 uitstoot op opstellings-locatie Dit gaat prima bij voldoende opwekking PV panelen    
 

 

  Lager rendement bij Koude buiten lucht of ingevroren bodem Wanneer de warmtepomp warmte moet onttrekken uit koude lucht of een koude bodem, dan zakt het rendement van de pomp onder de 300% en is dan duur in gebruik
Verwarmen en koelen mogelijk     Fantastische maar wel heel kostbaar
Betrouwbaar   100% afhankelijk van de elektriciteit markt Wordt de elektriciteit duurder of stop het salderen, dan wordt het een dure oplossing
Redelijk gemakkelijk te plaatsen Op dak of in de tuin Maakt veel herrie Airconditioning maakt ook veel herrie en wordt door buren vaak niet gewaardeerd

 

 

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top