skip to Main Content
  • Loodgieters
  • Installatie techniek
  • Kachel & haarden specialist
  • Houtgestookte cv installaties

Nul op de meter woning

Nul op de meter woning

Nu ook!hybride systemen met vloerverwarming en vloerkoeling. Allemaal gecombineerd in één systeem met een warmtepomp, cv- hout of pelletkachel en een zonneboiler systeem. Uiteraard kan dit systeem via internet gemonitord en ingesteld worden en voorzien van een zone-regeling. Deze installaties zijn zeer geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw waar een mooie grote cv-haard gewenst is met weinig warmte afgifte aan de woonruimte.

Een veel voorkomende term is tegenwoordig “nul op de meter” of “co2 neutraal huis” (nom woning). De vraag is dan uiteraard meteen, hoe is dit haalbaar en welk systeem is nou het beste en het meest toekomst gericht. Er zijn vele mogelijkheden om nul op de meter te bereiken. Een veel voorkomende manier is bijvoorbeeld veel elektrische PV-panelen op dak monteren om nul op de elektrometer te halen, maar er kan ook nul op de gas meter bereikt worden door gebruik te maken van een warmtepomp, hout-ketel, cv-houtkachel of een combinatie systeem (hybridesysteem). 

Het behalen van nul op de meter met elektra, is wanneer er goed gekeken wordt naar de mogelijkheden tot het opslaan van elektra in batterijen nog niet volledig haalbaar. Dit is alleen te bereiken wanneer er gebruik wordt gemaakt van de saldering regeling.

Nul op de gas meter is volledig onafhankelijk te bereiken door gebruik te maken van biomassa. Veel partijen ontwikkelen systemen met veel PV-panelen in combinatie met een warmtepomp (All electric systemen). Helaas wordt er dan weer gebruik gemaakt van de salderingsregeling waarvan niet zeker is of deze in zijn huidige vorm in de toekomst blijft bestaan. Wanneer er gekozen wordt voor biomassa in de vorm van een hout- of pellet-ketel of houtkachel op cv, kan de gasmeter volledig op nul uitkomen en verwijderd worden. Vaak zijn hier ook aantrekkelijke subsidie regelingen voor die het nog interessanter maken. Bij gebruik van biomassa wordt de CO2 uitstoot niet verhoogt. Ook zit de prijs van biomassa niet gekoppeld aan de olie en gas prijs en kan ook eigen brandstof gebruikt worden.

Voor welk systeem kiest u?

Gaat u voor all electric, voor biomassa of een combinatie hybride systeem.

All electric systemen kunnen alleen volledig duurzaam toegepast worden wanneer er voldoende PV-panelen geplaatst kunnen worden (veel dak vlak) en er Low H2O verwarming-elementen of vloerverwarming aanwezig zijn. In onze ogen zijn deze systemen semi duurzaam doordat er altijd een aansluiting op het elektriciteitsnet nodig is.

Een biomassa systeem kan in verschillende vormen toegepast worden. Wanneer er voor een cv-houtkachel met buffertank gekozen wordt, kunt u in de woonkamer gezellig hout stoken en vervolgens de warmte s’avonds en de volgende dag gebruiken. Ook kan dit systeem uitgebreid worden met zonne-collectoren. Zodat er in ze zomer maanden weinig hout gestook hoeft te worden voor warm douche water. Wel heeft u met dit systeem veel werk aan het stoken op hout.

Een andere vorm van biomassa is een hout- of -pellet ketel. Dit zijn vol automatische professionele ketels waar u als gebruiker geen omkijken naar heeft. De toevoer van brandstof gaat volledig automatisch en de afvoer van as hoeft slechts vier keer per jaar geleegd te worden, wat nog geen 5 minuten werk is.

Ontwikkeling en installatie

Alle boven genoemde systemen kunnen wij voor u ontwikkelen en in eigen beheer op locatie opbouwen. Wij verzorgen duurzame verwarmingssystemen voor de particuliere als zakelijke markt en zijn gespecialiseerd in grote en kleine huizen,  luxe villa’s, kantoor panden, bedrijfshallen en woningbouw verenigingen. Geen opdracht is te gek en hoe technische ingewikkelder hoe leuker.

Heeft u interesse gekregen in onze diensten en producten? Bel dan onze experts op telefoonnummer 075-6163668. Maar u kunt natuurlijk ook direct een bezoekje aan onze showroom brengen en vandaag nog een ontwerp ontvangen voor uw ideale duurzame oplossing.

Informatie opvragen

Contact OpnemenWaar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie


Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top