skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Pelletkachels

Pelletkachel kopen

Een pelletkachel kopen doet u bij Deyle en geniet van de voordelen die het brengt. Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof, welke wordt gebruikt voor verwarming van panden of water. Deze brandstof wordt vervaardigd uit samengeperst houtafval. Hout is een CO2-neutrale brandstof, aangezien de gebruikte bomen tijdens hun levenscyclus eerst CO2 hebben opgenomen, waarna er bij de verbranding weer evenveel CO2 vrijkomt.

pellets

De pellets voor de kachel zijn hierdoor in tegenstelling tot fossiele brandstoffen, zoals stookolie en aardgas, niet extra CO2 uitstotend. Als u ervoor kiest om een pelletkachel te kopen die enkel pellets voor kachel gebruikt, zal er bij toepassing in huiselijke sfeer 30% bespaard worden ten opzichte van de conventionele verwarming. De prijzen van pelletkachels zijn fors, maar uw besparing op termijn is groter dan de initiële investering.

Om pellets voor de kachel te kunnen gebruiken heeft u natuurlijk een pelletkachel nodig. U kunt bij Deyle terecht voor een pelletkachel kopen en u heeft in onze showroom de keuze uit verschillende typen en modellen.

Een pelletkachel heeft een intern reservoir waar de pellets voor de kachel ingegoten kunnen worden. De pelletkachel zal in de te verwarmen ruimte moeten zijn geplaatst en deze zal dan voor de verwarming zorgen. Het is tevens mogelijk om een pelletkachel aan te sluiten op uw centrale verwarming. Hiervoor kunt u bij Deyle een CV-pelletkachel kopen. Hiermee wordt het water voor alle radiatoren in uw huis opgewarmd en eventueel ook uw warmwatervoorziening.

Pellets voor kachel

De pellets voor de kachel moeten droog opgeslagen worden en u kunt deze in zakken van 10 of 15 kilo bij ons aanschaffen. De hoeveelheid energie per volume is lager dan die van stookolie (5 kWh/kg voor pellets tegenover 11,9 kWh/kg voor olie), maar omdat er geen milieubeschermende maatregelen getroffen hoeven te worden, zoals vloeistofdichte vloeren of opvangbakken, kan een conventionele olie-opslagruimte gebruikt worden voor de benodigde hoeveelheid pellets.

Voor meer informatie kan Deyle u uitgebreid adviseren, zowel rondom pellets voor de kachel, een pelletkachel kopen en de pelletkachels prijzen die wij hanteren.

De werking van een pelletkachel

Een pelletkachel heeft een reservoir waar 15 kilo of meer aan pellets in kan. Dit is afhankelijk van het model pelletkachel dat u koopt. Deze pellets worden in de kachel in het reservoir opgeslagen en deze pellets worden vervolgens met een draaiende vijzel in de vuurkorf geworpen. De ventilator blaast de van (buiten) aangevoerde lucht door het vuur, waardoor er altijd een optimale verbranding ontstaat van de pellets voor de kachel.

De ontstane warme lucht zal vervolgens aan de voorzijde uitgeblazen worden. Middels een rookgasventilator wordt de verbrandingslucht naar buiten gevoerd.

doorsnee

Omdat dit onder druk gebeurt is een schoorsteen aansluiting niet noodzakelijk en volstaat een directe afvoer naar buiten. Wil u toch een schoorsteen? Schakel dan Deyle in voor het aanleggen van een schoorsteen.

De pelletkachel

Bij een pelletkachel kopen heeft u een brede variatie aan keuzes en binnen deze keuzes is er voor elke situatie een goede oplossing en alle pelletkachels zijn op de CV aan te sluiten. De pelletkachel prijzen variëren sterk per model, grote, type, vermogen en vooral de kwaliteit van de pelletkachel welke u wilt kopen.

Er is voor iedere situatie een mooie pelletkachel te koop bij Deyle. De pelletkachels prijzen vallen bij de kleinere modellen best mee, want deze zijn al vanaf €1600.- verkrijgbaar. Het is even een investering, maar een pelletkachel kopen zal u op ten duur doen besparen. Ook wanneer u pellets voor de kachel kopen wilt, kunt u bij ons terecht. Wij hebben normaliter een ruime voorraad goede kwaliteit pellets op voorraad. Deze pellets kan u bij ons kopen in zowel grote als klein hoeveelheden.

Gezelligheid van een houtkachel, het comfort van een gashaard

Een pelletkachel of een CV pelletkachel bieden de gezelligheid van een houtkachel op CV, maar het gebruik is dermate eenvoudig dat u hiermee ook gelijk het comfort van een moderne gashaard mee verkrijgt. De aanvoer van pellets voor de kachel, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven, is volledig instelbaar.

De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. U stelt een aantal graden in en de pelletkachel doet de rest. Het is tevens gemakkelijk om in te stellen wanneer de pelletkachel ontsteekt en welke temperatuur er bereikt moet worden. Het verbruik is bovendien laag, u hoeft de pelletkachel meestal slechts één keer per dag bij te vullen.

Bent u overtuigd om een pelletkachel te kopen? Kom langs in onze winkel en laat u adviseren, bekijk onze modellen en laat u informeren over de pelletkachel prijzen. U beschikt al over een pelletkachel? U kunt uitstekend bij ons terecht voor pellets voor de kachel.

Deyle is tevens uw adres voor een schoorsteen aanleggen, rookkanaal aanleggen, een houtkachel op CV, gashaard inbouwen, houtketels, moderne gashaarden, moderne houtkachels en een kachel inbouwen. Kortom, alles wat met uw verwarming te maken heeft, Deyle is waar u moet kopen!

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top