skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Rookkanaal omkokeren

De regels op het gebied van rook

U wilt uw rookkanaal laten omkokeren? Dit kan uit veiligheidsoverwegingen zijn. Maar het kan ook verplicht zijn. De regels op het gebied van rookkanalen luiden namelijk als volgt. In de stookruimte mag u een enkelwandig rookkanaal plaatsen. Dit is dus de kamer waar uw kachel of haard staat. Vanaf de eerste verdieping echter, is het verplicht een dubbelwandig rookkanaal te plaatsen. Dit kanaal moet u tevens laten omkokeren met een brandwerende plaat. Dit omkokeren is dus zeer in het belang van uw veiligheid. De specialisten van Deyle Loodgieters BV hebben al vele jaren ervaring op het gebied van rookkanalen. Mogen zij een bezoekje aan uw woning brengen?

Is een rookkanaal omkokeren het enige?

Omkokeren is een klus die u het beste kunt laten uitbesteden. Deyle helpt u graag daarbij. Is het omkokeren niet het enige dat er moet gebeuren? Wilt u ook meteen een nieuw rookkanaal aanschaffen? Laat ons u dan helpen. Het is bijvoorbeeld verstandig te kijken welke diameter het rookkanaal moet hebben. Ten tweede moet gekozen worden welk kanaal gebruikt wordt. Door de jaren heen zijn rookkanalen doorontwikkeld. Eerst hadden we alleen de variant van de opgemetselde stenen. Kant en klare systemen hadden we toen nog niet. Tegenwoordig kunt u heel simpel een enkel- of dubbelwandig rookkanaal laten installeren. U kunt zelfs bij Deyle materiaal kopen, zodat u het kanaal zelf kunt plaatsen. Wij raden u echter aan dit alleen te doen als u een vervend klusser bent. Ook moet u weten aan welke voorschriften u moet voldoen. Houdt u zich niet aan deze voorschriften, dan bent u helaas niet verzekerd tegen brand. Schakel Deyle dus in. Dan weet u precies wat er allemaal moet gebeuren. En dan gebeurt het ook goed.

Waarom een rookkanaal?

Dat u een kanaal wilt laten omkokeren, kan maar één ding betekenen. U heeft een warmtebron in huis. Of u wilt er één aanschaffen. Graag geven wij u een kijkje in ons assortiment aan warmtebronnen:

 • Houtkachels
 • Pelletkachels
 • Houtkachels op cv
 • Houtketels op cv
 • Openhaarden

Rookkanaal omkokeren

Laat ons uw rookkanaal omkokeren

Welk verzoek u ook heeft op het gebied van rookkanalen, schoorstenen, kachels of ketels. Deyle Loodgieters BV adviseert en helpt u graag. Bel onze ervaren vakmensen op telefoonnummer 075-6163668. Een bezoekje brengen aan onze showroom kan uiteraard ook. Wij komen graag uw rookkanaal omkokeren!

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top