skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Dubbelwandige buis

DW meter kap

Dubbelwandig rookkanaal

Als u van plan bent een nieuw dubbelwandig rookkanaal te (laten) installeren, is het verstandig er goed op te letten wat de voorschriften zijn. Aan een dubbelwandig rookkanaal zitten een hoop voorschriften waar door veel mensen te gemakkelijk mee wordt omgegaan.
Zo wordt bijvoorbeeld de buitenkant van de buis bij normaal gebruik al gauw 80 graden en wanneer er schoorsteenbrand ontstaat kan de buis 500 graden worden. Wanneer deze dan door een houten vloer heen loop of er staat iets brandbaars tegen de buis aan, gaat de rest van het huis hoogstwaarschijnlijk ook in brand. Om dit te voorkomen dient een dubbelwandig rookkanaal te allen tijde omkokerd te worden met de juiste goed gekeurde brandvrije plaat. Deze omkokering loop door houten vloeren heen en door het dak hout tot net onder de dakpannen/dakbedekking.
Ook is het verplicht een rookkanaal 20 cm onder een brandbaar plafond in de huiskamer uit te laten steken. Dat kan alleen de dubbelwandige buis zijn, maar mooier is de complete omkokering.

Wilt u zelf aan de slag met een rookkanaal? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Showroom

Bij ons in de showroom staat een mini opstelling, zodat u kunt zien hoe een dubbelwandig rookkanaal geinstalleerd dient te worden. Hierbij kunnen wij de nodige uitleg en advies geven en een bijbehorende prijsopgave. Op deze manier kunt u er voor kiezen het kanaal zelf te installeren met onze adviezen of u neemt de beslissing om het kanaal door ons op een kwalitatieve en veilige manier te laten installeren.

Alle nodige materialen hebben wij ruim op vooraad en kunnen in de meeste gevallen direct meegenomen worden. Ook de omkokerings platen hebben wij ruim op voorraad op de juiste maat.

flex-kap

DW bocht kap

ok-beugel

opstelling kap

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top