skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Een aangenaam warme vloer en een goede, gelijkmatige temperatuurverdeling. Hiervoor staat vloerverwarming garant.

In zeer goed geïsoleerde woningen is deze manier van verwarmen ook goed toepasbaar als hoofdverwarming. Bij minder goed geïsoleerde woningen, of wanneer u in korte tijd uw woning wilt kunnen opwarmen, adviseren wij altijd vloerverwarming als bijverwarming. Naast de vloerverwarming zijn dan nog enkele radiatoren nodig die voor een snelle opwarming kunnen zorgen.

Aangezien wij garant staan voor kwaliteit:

 • gebruiken wij hoge kwaliteit PE-xa vloerverwarmingsbuis en geen goedkope PE buis.
 • gebruiken wij altijd vloer isolatie van minimaal 11 mm dik en geen dunne schuimmat,
 • leggen wij voldoende groepen ± 100 meter per groep,
 • raden wij het u af om hoofdverwarming onder een houten vloer te leggen (hout werkt isolerend en zorgt voor een zeer trage reactiesnelheid en dus een lange opwarmtijd).

Uitermate belangrijk bij vloerverwarming is ook de manier van aanbrengen en de wijze van vloerisolatie. Het isoleren van de vloer zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing en een snellere opwarmtijd. De beste manier hiervoor is isolerend noppenplaat of isolatie met een bouwstaal mat erop. Hoe dikker de isolatie hoe beter. Hier is echter wel vloer hoogte voor nodig. Rondom de vloerisolatie komt vervolgens randisolatie, aangezien de zogenaamde “zwevende vloer” los ligt en moet kunnen uitzetten en krimpen.

vloerverwarming

Bij hoofdverwarming dienen de slangen in het zogenaamde “slakkenhuispatroon” gelegd te worden (als hierboven). Deze manier van leggen zorgt voor een zeer gelijkmatige vloer temperatuur en geeft minder waterzijdige weerstand, aangezien er minder bochten in het systeem zitten.

vloerverwarming

Het streven is om de slangen ongeveer 100 meter per groep te maken en onderling ongeveer van gelijke lengte, om zo een optimaal warmtetransport te waarborgen.

vloerverwarming

Wilt u gaan verbouwen en denkt u na over vloerverwarming, dan bent u bij ons aan het goede adres. Ook een systeem met bijvoorbeeld een houtkachel op cv, buffertank en zonnepanelen behoort tot de mogelijkheden.

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top