skip to Main Content
  • Loodgieters
  • Installatie techniek
  • Kachel & haarden specialist
  • Houtgestookte cv installaties

Walltherm houtvergasser op cv

De Walltherm is de eerste houtvergasser met CV aansluiting voor in de woonkamer.

Walltherm vrijstaande cv haard

De Walltherm houtvergassings kachel

De dubbele verbranding in combinatie met een optimaal werkende warmtewisselaar zorgen voor een hoog rendement van wel 93%. Dit met een warmteafgifte naar de CV van 70%. Het  vermogen van de Walltherm ligt tussen de 15 en 20 kW. Daarmee heeft de Walltherm voldoende vermogen om naast het huis te verwarmen ook voor warm douchewater te zorgen. De Walltherm wordt gecombineerd met een buffervat. De warmte kan hierin worden opgeslagen. Op de momenten dat de houtkachel niet brandt kan de opgeslagen warmte in het buffervat benut worden. Door een optimale verbranding blijft weinig as achter. Dit maakt de Walltherm bijna onderhoudsvrij. De bovenste branderkamer is zo ontwikkelt dat deze volledig met hout gevuld kan worden. Hierdoor kan men 3 `a 4 uur achterelkaar op één houtvulling stoken. Met twee tot drie houtvullingen per dag is uw huis 24 uur per dag verwarmd. De Walltherm is leverbaar in drie uitvoeringen en in twee kleuren.

Voordelen:

  • 3 a 4 uur stoken op een houtvulling.
  • 3 houtvullingen voldoende voor een gemiddeld woonhuis.
  • Perfecte schone verbranding door de hoge temperaturen.
  • Goed te combineren met een zonneboiler en vloerverwarming
  • Te gebruiken als hoofd verwarmings toestel

Wilt u zelf aan de slag met een CV systeem? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Details van de CV-haard

Walltherm inbouw cv haard

De verbranding van de Walltherm is vergelijkbaar met andere houtvergassers. De Walltherm is wel uniek in het functioneren zonder ventilatoren. De Walltherm heeft twee branderkamers waarvan de bovenste gebruikt wordt om het hout van vast naar brandbaar gas om te zetten. In de onderste branderkamer wordt dit brandbare gas vermengd met extra zuurstof. Hierdoor ontstaat een optimale mix en lopen de temperaturen van de verbranding op tot 1200 graden. In de warmtewisselaar worden de rookgassen weer afgekoeld tot 90-100 graden en het CV water opgewarmd. De pomp verplaatst het warme water naar het buffervat. Om dit proces te starten moet eerst trek gecreëerd worden in het rookkanaal. Bij het opwarmen van het rookkanaal wordt de Walltherm gestookt met de klep open. Wanneer de rookgasthermometer 300 graden aangeeft en er in de branderkamer een gloeiende as laag over de verbrandingsmond is, kan de klep dicht gezet worden. De trek in het rookkanaal zuigt de rookgassen uit de bovenste branderkamer naar beneden. De bovenste branderkamer van de Walltherm mag volledig gevuld worden met hout zodat de haard geduurde 3-4 uur op maximaal vermogen brandt zonder omkijken. Deyle kachels en haarden levert de Walltherm ook als totaalsysteem met buffervat en zonnecollectoren voor uw ecologisch verwarmingssysteem. De Walltherm is in de winter de warmtebron terwijl de zonnecollectoren in de zomer de warmte leveren. Ook is het mogelijk een warmtepomp in combinatie met de waltherm en zonnecollectoren te plaatsen. Dit wordt ook wel een hybride verwarmingssysteem genoemd.

Een combinatie systeem met een Walltherm, zonneboiler en warmtepomp bestaan ook tot de mogelijkheden.

Contactgegevens

Wilt u meer weten over de Walltherm cv houtkachel? neem dan eens contact op met onze experts op telefoonnummer 075-6163668. U kunt natuurlijk ook direct een bezoekje brengen aan onze showroom, waar deze houtkachel brandend staat opgesteld.

Informatie opvragen

Contact OpnemenWaar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie


Ik ga akkoord met de privacy verklaring.
Back To Top