skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Zinken goten en daken

Zink werk

Zink wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt als dakbedekking. Dit geeft al aan dat dit een oerdegelijk materiaal is. Daarom wordt zink nog steeds toegepast voor bijvoorbeeld goten, daken en deklijsten.
De zinken delen worden meestal door middel van een soldeernaad met elkaar verbonden. Soldeer trekt met de juiste temperatuur capillair op tussen twee goed strak op elkaar liggende delen. Een goede soldeernaad gaat langer mee dan het zink zelf.

Zinken goten

gootBij de meeste huizen zijn de goten van zink gemaakt. Deze kunnen wij vervangen met nieuw zink wanneer ze af zijn. Zinken goten zetten wij zelf in onze werkplaats uit bladen zink. Op deze manier kunnen wij zelf alle soorten en maten goot verzorgen. Ook maken wij in de meeste gevallen de steekeinden en uitlopen zelf. Op deze manier garanderen wij onze kwaliteit.
Ook letten wij er op dat een goot niet te lang uit één stuk wordt gemaakt omdat, er dan teveel uitzetting en krimp ontstaat, waardoor de goot stuk trekt. Bij lange goten monteren wij rubber separaties. Als er voldoende hemelwaterafvoeren aanwezig zijn monteren wij meganische separaties door middel van tussenschotten, deze hebben een langere levensduur. De separaties zorgen ervoor dat uw goot door uitzetten en krimpen vrij kan bewegen en verlengen de levensduur van de goot aanzienlijk.

De montage doen wij te allen tijde met een steiger om de veiligheid van onze mensen te garanderen. In de meeste gevallen gebruiken wij onze eigen rolsteiger omdat dit veelal goedkoper is dan een steiger huren.

Eventueel kunnen wij ook koperen goten maken wanneer dit gewenst is.

Zinken daken

dakjeErkerdaken, kleine dakkapellen en aanbouwtjes worden vaak ook bekleed met zink wanneer deze niet te groot zijn met het oog op het uitzetten en krimpen van het materiaal. Deze werkzaamheden voeren wij uiteraard ook uit. Deze worden in de meeste gevallen in onze eigen werkplaats vervaardigd uit bladen zink. Zo weten wij zeker dat alles precies past en dus goed gesoldeerd kan worden.

Zinken kappen en speciale toepassingen

Doordat wij een eigen werkplaats hebben met alle nodige speciale gereedschappen, maken wij indien nodig of op bestelling diverse verschillende dakkappen en andere speciale onderdelen van zink. Uiteindelijk kunnen wij bijna alles maken wanneer dit niet in de normale handel verkrijgbaar is. Helaas heeft dit meestal wel een prijskaartje, aangezien er veel tijd in dit soort projecten gaat zitten.

Kwaliteit & vakmanschap

dakkapDe laatste jaren ervaren wij dat er steeds meer bedrijven komen welke zich pretenderen te specialiseren in dakwerk/zinkwerk. Onze ervaring is helaas dat er veel slecht werk wordt opgeleverd door verschillende bedrijven. Zo vervangen wij af en toe goten en daken die nog maar 3 jaar zitten en nog nooit dicht zijn geweest. Dit betreuren wij aangezien dit ook loodgieters en dakwerkers zijn. Dat wekt geen vertrouwen in ons vak.
Wij zelf hebben een tweetal monteurs met ruim 30 jaar ervaring met zink- en dakwerk. Wij vervangen momenteel goten van onszelf die meer dan 30 jaar hun dienst hebben gedaan. Dit weten wij omdat er op elke zinken goot en dak een trotseer loodje met jaartal gesoldeerd wordt. Ons eigen pand is gebouwd in 1980 en de eerste zinken goten zijn nog steeds in goede staat.

Wij geven 15 jaar garantie tegen het scheuren van ons soldeerwerk!

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top