skip to Main Content
 • Loodgieters
 • Installatie techniek
 • Kachel & haarden specialist
 • Houtgestookte cv installaties

Rookkanalen

Rookkanalen

Een rookkanaal aanleggen

Een rookkanaal is bij een openhaard, houtketel, houtkachel op CV of één van onze andere moderne houtkachels van groot belang. De ontstane rook moet immers goed afgevoerd worden en daarbij is een goed werkende rookkanaal meestal belangrijker en kostbaarder dan de houtkachel. Een rookkanaal dient boven de nok van het huis uit te monden om een goede schoorsteen trek te garanderen. Wanneer deze dat niet doet is de kans groot dat de kachel niet goed wil branden en er kan rook de kamer binnenkomen.

boven nok

Wilt u zelf aan de slag met een rookkanaal? In onze webshop kunt u diverse oplossingen hiervoor vinden

Er bestaan twee typen rookkanalen; een met stenen opgemetseld kanaal en één van dubbelwandig RVS of gegalvaniseerd stalen buis. Een rookkanaal aanleggen kan u door Deyle laten verzorgen. Een rookkanaal aanleggen zal op zeer professionele wijze uitgevoerd worden met daarbij de belangrijkste veiligheidsaspecten in acht gehouden.

Stenen Rookkanaal

Vroeger werd er altijd een schoorsteen aangelegd, welke bestaat uit opgemetselde stenen. Kant en klare systemen van metalen buizen bestonden destijds niet en als u over een schoorsteen beschikt, dan is deze prima te gebruiken. Wij kunnen hier een houtkachel onder inbouwen of houtkachel op CV op aansluiten.

Belangrijk hierbij is dat er geen scheuren ontstaan mogen zijn. Dit in verband met het lekken van rook in het huis, wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Het is tevens belangrijk dat het kanaal niet te groot is en dat het niet een te koud kanaal is. Een te koud kanaal betekent dat de schoorsteen aan de buitenkant van het huis is gebouwd en dat er bijvoorbeeld geen spouw tussen de binnen- en buitenstenen zit. Als dat het geval is kan een houtkachel moeite met branden hebben.

Beschikt u niet over een schoorsteen, maar wil u dit wel graag laten aanleggen? Dat kan! Bij deyle bent u aan het juiste adres als het gaat om een rookkanaal of schoorsteen aanleggen. Dit kunnen we eventueel in combinatie met een kachel inbouwen meenemen als wij voor u aan de slag gaan. Ook kan Deyle de bestaande schoorsteen voor u controleren op juiste opbouw en goede werking.

Opstelling

Informatie opvragen

  Contact Opnemen
  Waar kunnen we je bij helpen?

  Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie   Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

   Back To Top